“Φημολογίες” όσα δηλώνονται για τους συνταξιούχους αιρετούς με θέση ευθύνης στους Δήμους

«Ανυπόστατες φημολογίες» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το Υπ. Εσωτερικών τα όσα γράφονται για τους συνταξιούχους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατέχουν θέση ευθύνης. Μάλιστα, τονίζει πως, «προκειμένου να αποτρέψει σκόπιμες ή μη, παρερμηνείες όσον αφορά τα δικαιώματα των συνταξιούχων αιρετών» θα προωθήσει άμεσα διευκρινιστική ρύθμιση η οποία θα αποσαφηνίζει πλήρως το ζήτημα. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

«Με αφορμή τη διασπορά φημών που επιχειρούν να προκαλέσουν αναίτια αναστάτωση μεταξύ των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα σε περίοδο εκλογών για την ανανέωση των προεδρείων των Δημοτικών Συμβουλίων, το Υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζει ότι δεν έχει αρθεί το γενικότερο καθεστώς – και τα ειδικότερα ισχύοντα – σύμφωνα με το οποίο οι συνταξιούχοι αιρετοί έχουν το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στη χορήγηση της σύνταξης ή της αντιμισθίας/αποζημίωσης για θέση ευθύνης που κατέχουν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αποτρέψει σκόπιμες ή μη, παρερμηνείες όσον αφορά τα δικαιώματα των συνταξιούχων αιρετών, οι οποίοι ενδεχομένως θα κληθούν να αναλάβουν νέα καθήκοντα τις επόμενες ημέρες, θα προωθήσει άμεσα διευκρινιστική ρύθμιση η οποία θα αποσαφηνίζει πλήρως το ζήτημα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών παραμένει στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξαντλώντας περιθώρια και αρμοδιότητες για να την στηρίξει, ιδίως όταν πρόκειται για εύλογα ζητήματα που σχετίζονται με τη δυνατότητα των αιρετών οργάνων να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»