Πανελλαδική 24ωρη Απεργία στους Δήμους την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., προκήρυξε ι 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας, στις 09.00 το πρωί, της ίδιας ημέρας, έξω από το Υπουργείο Παιδείας και στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Η Ομοσπονδία διεκδικεί,

Την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κατάργησης της Σχολής Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και της διετούς υποχρεωτικής ένταξης των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία

– Την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.

– Την άμεση έκδοση ολοκληρωμένης και σαφούς διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε., που υπεγράφη πρόσφατα από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

– Την άμεση έκδοση οδηγιών και διευκρινήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την εφαρμογή των διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου (Ν.4483/2017).

– Την άμεση έκδοση και καταβολή της εφάπαξ παροχής στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους.

– Την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν.4483/2017, που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π.

– Την άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

– Την άμεση καταβολή των αποδοχών – δεδουλευμένων στους συμβασιούχους Δήμων και Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. αυτών.