Το σχέδιο του εκλογικού νόμου στα θέματα συζήτησης του αυριανού Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αύριο, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου και ώρα 12 μμ.  

Στη συνεδρίαση, εκτός των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θα γίνει κατ’ αρχήν συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών», ώστε τα μέλη του ΔΣ να διατυπώσουν τις πρώτες παρατηρήσεις τους σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο.

Για το συγκεκριμένο θέμα θα μιλήσει και ο Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, μεταφέροντας τις κρίσεις και προτάσεις της αυτοδιοικητικής παράταξης, “Νέα Αυτοδιοίκηση” της οποίας είναι επικεφαλής.

Η παράταξη διαμόρφωσε τις τελικές θέσεις της για το Σχέδιο του Εκλογικού Νόμου σε έκτακτη συνεδρίαση της, το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Φεβρουαρίου, τ.έ., στο παλαιό Δημαρχείο του Ρέντη με τη συμμετοχή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του λεκανοπεδίου Αττικής.

Στη συνεδρίαση της παράταξης, τοποθετήθηκαν όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος από τον οποίο, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώθηκε η συνεκτικότητα της παράταξης και υπό τον συντονισμό του Γιώργου Ιωακειμίδη συνδιαμορφώθηκαν ομόφωνες αποφάσεις επί όλων των βασικών προβλέψεων του Νομοσχεδίου, οι οποίες, ήδη, διατυπώθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση της Π.Ε.Δ.Α με θέμα τον Εκλογικό Νόμο, από τους Ανδρέα Κονδύλη (Δήμαρχος Αλίμου) και Γιώργο Κουτελάκη (πρ. Δήμαρχος Νέας Σμύρνης και σήμερα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ.)

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα συζητηθεί και η κατανομή των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) για το έτος 2021 στους Δήμους της χώρας καθώς και η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού ΚΕΔΕ έτους 2021.

Οι εργασίες του ΔΣ θα μεταδοθούν μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ (για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο. (ώρα 12:00 μ.μ.)

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!