Με «τραυματισμένη» αποδοχή (18 ψήφοι) ο Κ. Σμέρος επανεξελέγη πρόεδρος του Δ.Σ. Παλλήνης

Με τραυματισμένη αποδοχή και αναγνώριση σε σχέση με το αποτέλεσμα εκλογής του, τον Σεπτέμβριο του 2019, επανεκλέχθηκε σήμερα ο κ. Κων/νος Σμέρος στο αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης με 18 ψήφους (16+2)  έναντι των 27 που είχε λάβει προ διετίας.  

Το 2019 είχε την ομόθυμη αποδοχή σχεδόν του συνόλου του Δ.Σ. (λευκό είχαν ψηφίσει τα δύο μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης) και για λόγους που ανέφεραν στις ολιγόλεπτες παρεμβάσεις τους οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Μερτύρης και Ειρήνη Κουνενάκη και Δημήτρης Καρκούλιας, δήλωσαν ότι, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι παρατάξεις τους, «πλέον δεν τον περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους.»

Δήλωσαν χαρακτηριστικά:

Παναγιώτης Μερτύρης: «Συμπεριφερθήκατε ως παραταξιακός πρόεδρος, δεν ήσασταν ενωτικός και στην μεροληπτική συμπεριφορά σας πιστώνεται η στάση σας στην ψηφοφορία καταδίκης της Ραχήλ Μακρή για τις ρατσιστικές δηλώσεις της στο πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 16-16 κι εσείς κάνοντας χρήση του δικαιώματος σας ως Προέδρου, με την ψήφο σας, ουσιαστικά την απαλλάξατε…»

Δημήτρης Καρκούλιας: «Αρνηθήκατε ως πρόεδρος του Δ.Σ. Παλλήνης να συζητηθεί πρόταση της αντιπολίτευσης για τροποποίηση του Κανονισμού του Δ.Σ. ούτως ώστε να εναρμονιστεί με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.»

Ειρήνη Κουνενάκη: «Από τις μεροληπτικές συμπεριφορές σας, επικεντρώνομαι σε ένα ζήτημα που προσβάλλει ευθέως τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και το διάλογο. Από τις 20 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου 2020, οι 17 έγιναν «δια περιφοράς τηλεφώνου» και μόνο οι τρεις με διαδικασία τηλεδιάσκεψης! Αντιλαμβάνεστε τις ευθύνες σας γι αυτό. Τέλος, ανεχθήκατε να ακουστούν στο Δ.Σ. υβριστικές αναφορές σε βάρος συμβούλων της αντιπολίτευσης, κάποιες από τις οποίες προβλήθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.»

Με 16+2 πρόεδρος Δ.Σ. ο κ. Κ. Σμέρος

Τον κ. Κ. Σμέρο ψήφισαν οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο κ. Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης και προς έκπληξη όλων, ο Δ.Σ. της παράταξης του κ. Παν. Μερτύρη, κ.  Νεκτάριος Καλατζής οποίος, μάλιστα, δίχως για λόγους πολιτικής αβρότητας να ενημερώσει τον επικεφαλής της παράταξης του, …αυτοπροτάθηκε για τη θέση του Αντιπροέδρου!

Στην προκειμένη περίπτωση υποψήφια ήταν η κ. Φιλίτσα Δασκαλάκη-Πανούση η οποία και υπερψηφίστηκε για τη θέση Αντιπροέδρου από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με εξαίρεση τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που συνεπής προς την πολιτική επιλογή της,  ψήφισε λευκό.

Για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε ο προερχόμενος από την αντιπολίτευση, κ. Κώστας Μήλας.

Η εκλογική διαδικασία για τις δύο Επιτροπές του Δήμου

Της εκλογής των μελών του Προεδρείου ακολούθησε πάλι με διαδικασία κάλπης η ανάδειξη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Παλλήνης με λήξη θητείας της 31η Δεκεμβρίου 2023.

Και στις δύο Επιτροπές, θα συνεχίσει να προεδρεύει ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσος σε πείσμα όσων τον εγκαλούν για υπερβολικό συγκεντρωτισμό εξουσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργικότητα δύο κομβικών Επιτροπών με ενισχυμένες αρμοδιότητες (μέσω των νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη)  στις οποίες, «εξ οφίτσιο», η λήψη των αποφάσεων γίνεται από την -ελέω νόμου- πλασματική πλειοψηφία της παράταξης του κ. Δημάρχου.

Για την  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Πρόεδρος:  Ζούτσος Αθανάσιος

Από την παράταξη του Δημάρχου

 1. Αβαρκιώτης Φώτιος
 2. Ζινέλη Καλλιόπη
 3. Λιακόπουλος Άγγελος
 4. Μπαξεβάνης Δημήτριος
 5. Σταματίου Θεόδωρος

Από την αντιπολίτευση

 1. Οικονόμου Αθανάσιος
 2. Μήλας Κωνσταντίνος
 3. Κόπτη Μήλια

Για την Οικονομική Επιτροπή

Πρόεδρος:  Ζούτσος Αθανάσιος

Από την παράταξη του Δημάρχου

 1. Αβαρκιώτης Φώτιος
 2. Δημητριάδης Βασίλειος
 3. Καρράς Δημήτριος
 4. Λιακόπουλος Άγγελος
 5. Μουρτζιάπης Γεώργιος

Από την αντιπολίτευση

 1. Χαλκίδης Ιωάννης
 2. Καρκούλιας Δημήτριος
 3. Κουνενάκη Ειρήνη

Στο περιθώριο της συνεδρίασης

 • Απείχε από την σημερινή ειδική συνεδρίαση η κ. Ραχήλ Μακρή. Πληροφορίες που τη θέλουν να αποχωρεί από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να ευσταθούν, δεδομένου ότι η εν λόγω Δ.Σ. αποτελεί πολύτιμη αθροιστική μονάδα στις κρίσιμες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως είναι γνωστό η δημοτική ομάδα του κ. Α. Ζούτσου αποτελείται από 16 μέλη και το σύνολο της αντιπολίτευσης με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα από 17. Η προσχώρηση όμως του εκλεγμένου με την παράταξη του κ. Παν. Μερτύρη, Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη στο άρμα της πλειοψηφίας (ο ίδιος αυτοσυστήνεται ως “ανεξάρτητος”) και για το ενδεχόμενο απρόοπτης απουσίας του, η κ. Ραχήλ Μακρή αποτελεί τον «άσσο στο μανίκι» του κ. Ζούτσου με τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, η Κυρία διατηρεί καλή κοινωνική σχέση.
 • Από τα σταθμευμένα έξω από το δημαρχείο Γέρακα αυτοκίνητα τους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Σπύρος Κωνσταντάς και Θοδωρής Σμυρλιάδης συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες που έγιναν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης. Αιτία, η αναγκαστική καραντίνα στην οποία βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι δύο παλαίμαχοι αιρετοί εξ αιτίας της προσβολής από τον κορωνοϊό, μελών του στενού περιβάλλοντος τους. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του κ. Παν. Μερτύρη, Θάνος Οικονόμου, ήταν ο «διακινητής» των ψήφων τους από τα αυτοκίνητα τους μέχρι και την κάλπη κι έτσι μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις δημαιρεσίες και με τις ψήφους τους να συνδιαμορφώσουν τα τελικά αποτελέσματα.