ΟΧΙ του Δ.Σ του Δήμου Μαρκοπούλου στην κατάληξη των λυμάτων του παραλιακού μετώπου Σαρωνικού στη Χαμολιά

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαρκοπούλου απορρίπτεται ο σχεδιασμός της ΕΥΔΑΠ για κατάληξη των λυμάτων των περιοχών Παλαιάς Φώκαιας και Λαγονησίου του Δήμου Σαρωνικού, στη θαλάσσια περιοχή Χαμολιάς του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ο Δήμαρχος, κ. Κ. Αλαγιάννης αναφερόμενος στην νέα εξέλιξη που δρομολογήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, μίλησε «για καθαρά πολιτικό θέμα» καλώντας εκείνους που το υποκίνησαν «να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Είμαστε αποφασισμένοι, είπε, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από την περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα προκύψει αν υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός» καταγγέλλοντας, παράλληλα, ότι «ουδέποτε ενημερωθήκαμε ως Δήμος από την ΕΥΔΑΠ γι αυτές τις προθέσεις της και πολύ περισσότερο, ουδέποτε κληθήκαμε να εκθέσουμε τις απόψεις μας.»

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ΕΥΔΑΠ ζήτησε από τη δημοτική αρχή να προσέλθει μαζί με τους εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο γραφείο της διοίκησης, προκειμένου να ενημερωθούν για την τροποποίηση της αρχικής μελέτης του έργου της αποχέτευσης καθώς και «για τους τρόπους διασφάλισης του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην περιοχή της Χαμολιάς.»

Η πρόταση της ΕΥΔΑΠ δεν έγινε δεκτή και διοικητικά στελέχη της δήλωσαν λίγο αργότερα ότι «η συνάντηση αυτή θα επιδιωχθεί να γίνει στο άμεσο μέλλον.»

Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα της σύνδεσης των οικιστικών περιοχών του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού στο αποχετευτικό δίκτυο του ΚΕΛ Παιανίας-Κορωπίου, τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων, Παιανίας και Κρωπίας, πρόσφατα, κατέληξαν σε θετικές αποφάσεις.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, εφόσον τελικά επικρατήσει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός της ΕΥΔΑΠ, θα πρόκειται για τον τέταρτο Δήμο που περιοχές του θα συνδεθούν με το ΚΕΛ Παιανίας-Κρωπίας.

Ο τρίτος Δήμος, εκτός εκείνων της Παιανίας και της Κρωπίας, είναι ο Δήμος Παλλήνης και η περιοχή που πρόκειται να συνδεθεί αποχετευτικά με το ΚΕΛ, είναι η Κάντζα.