Δίχως αναφορά στις υποχρεώσεις της REDS έναντι της Παλλήνης, η 1η δήλωση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της για το Κτήμα Καμπά

Δίχως ιδιαίτερη αναφορά ή έστω απλή νύξη στις υποχρεώσεις της REDS προς το Δήμο Παλλήνης και ευρύτερα προς την τοπική κοινωνία της πόλης, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της REDS κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης, προέβη στην πρώτη, από την ημέρα που τοποθετήθηκε στη θέση που ως πριν και λίγο χρονικό διάστημα κατείχε ο Γιάννης Μωραΐτης, δημόσια εμφάνιση του, περιοριζόμενος στην έκθεση του γνωστού επιχειρησιακού σχεδιασμού σε σχέση με το Campas Park.

Παρότι τα συμφωνηθέντα μεταξύ Δήμου Παλλήνης και REDS πρωτίστως, συνιστούν υποχρέωση του επιχειρηματικού ομίλου, το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις των δύο πλευρών αποτυπώθηκαν σε ιδιωτικό συμφωνητικό και δεδομένου ότι στην Ελλάδα ….ζούμε και έχουμε δει ακόμη και διαθήκες δωρητών προς το ελληνικό δημόσιο να τροποποιούνται, είναι εύλογο να υπάρχουν υποψίες για ενδεχόμενες απόπειρες αυθαίρετης μετατροπής ή και προσπέλασης όρων εκ μέρους της εταιρείας σε ό,τι αφορά τις ανταποδοτικές έναντι της τοπικής κοινωνίας, υποχρεώσεις της.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της REDS κ. Γ. Κωνσταντινίδη

«Σε πλήρη εξέλιξη θα βρίσκονται τα επόμενα τέσσερα χρόνια δύο από τα πιο σημαντικά έργα του Ομίλου. Εκτός από την υλοποίηση του σχεδίου Ανάπτυξης της μεγαλύτερης Μαρίνας των Βαλκανίων, της Νέας Μαρίνας Αλίμου, μέχρι το 2025, στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί το Campas Park, μια αξιοποίηση με σύγχρονα επενδυτικά χαρακτηριστικά διεθνών προδιαγραφών και ένα έργο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής».

Και συνέχισε τονίζοντας: «Η ανάπλαση του ιστορικού Οινοποιείου Καμπά, σε ένα σύγχρονο πάρκο που θα συνδυάζει εμπορική δραστηριότητα, επιχειρηματικότητα, ψυχαγωγία και άθληση, διατηρώντας την παράδοση και σεβόμενοι την ιστορία του χώρου, αποτελεί έναν πρώτο στόχο για τη REDS και τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ο δεύτερος στόχος αφορά στον βιώσιμο χαρακτήρα του έργου και την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του, κάνοντας χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τεχνολογιών επεξεργασίας και ανακύκλωσης υδάτων και απορριμμάτων».

Κλείνοντας, ο κ Κωνσταντινίδης υπογράμμισε: «Ένα σύγχρονο έργο που θα δημιουργήσει 1.600 νέες θέσεις εργασίας και θα υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά σε ανοιχτούς «πράσινους» χώρους, που ενθαρρύνουν τις «πράσινες» μετακινήσεις και την προστασία της βιοποικιλότητας».

Συγκεκριμένα, η έγκριση αφορά στο πολεοδομικό σχέδιο και τον πολεοδομικό κανονισμό της Π.Ο.Α.Π.Δ και επικυρώνει τον καθορισμό των οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων που διατρέχουν κα γειτνιάζουν με την περιοχή. Βάσει σχεδίου, οι οικοδομήσιμοι χώροι της συνολικής έκτασης ανάπτυξης του έργου οργανώνονται σε τρεις ζώνες: Επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, προστασίας  του κτιριακού συγκροτήματος του εργοστασίου Καμπά και προστασίας του Σταθμού Κάντζα του Αττικού Σιδηροδρόμου. Προβλέπονται επίσης πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι και οικολογικοί αμπελώνες.

Επόμενος στόχος για την υλοποίηση της επένδυσης είναι η έκδοση των οικοδομικών αδειών μέσα στον επόμενο χρόνο, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους τα 3 χρόνια. Το πάρκο θα έχει δομήσιμη επιφάνεια 89.000 τετραγωνικά μέτρα και στο σχέδιο προβλέπεται να αναπτυχθούν χρήσεις τουρισμού και φιλοξενίας, χώρων άθλησης, γραφείων, εμπορίου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.»