Α. Γλαβάς: στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, προσβλέπουμε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις χωρίς επιβάρυνση των Δημοτών

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017

Στον τρόπο λειτουργίας, οργάνωσης και ανάδειξης των δράσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, «Ο Ξενοφών», αναφέρεται σε προσωπικό μήνυμα του προς τους συνδημότες του, ο αντιπρόεδρος του συλλογικού φορέα, κ. Ανδρέας Γλαβάς, τους οποίους -δοθείσης, ευκαιρίας- ευχαριστεί για την αθρόα συμμετοχή τους στις μέχρι σήμερα εκδηλώσεις του Οργανισμού στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα.

Ο κ. Α. Γλαβάς, μεταξύ άλλων επισημαίνει στο μήνυμα του ότι “όλες οι εκδηλώσεις έγιναν με χρήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού με μοναδικό σκοπό τους την προσφορά ψυχαγωγίας και πολιτισμού στους κατοίκους και επισκέπτες του τόπου μας.”

Με αφορμή το μήνυμα του κ. Α. Γλαβά, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολιτιστικές δράσεις του Δήμου ειδικά τα λίγα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζονται για το ποιοτικό επίπεδο τους, κυρίως, όμως για τον συγκερασμό ψυχαγωγίας και δράσεων πολιτισμού, εκτίμηση που φαίνεται να υιοθετεί και ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που επιλέγει να τις παρακολουθεί ανελλιπώς.

Το μήνυμα του κ. Α. Γλαβά

“Από τον Οκτώβρη του 2014 υπηρετώ ως Αντιπρόεδρος στον Πολιτιστικό Οργανισμό «Ο Ξενοφών», μαζί με την Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. χαράξαμε κάποιες γραμμές για τις οποίες κυριαρχεί η διαφάνεια, η ποιότητα, η συμμετοχή και ο εθελοντισμός!

Κινηθήκαμε με γνώμονα την οικονομία, (πάντα συγχαίραμε δημοσίως την πρώην Πρόεδρο του Οργανισμού κα Γιώτα Μάρκου για το έργο της και την τακτοποίηση που έκανε στα χρόνια της θητείας της), φτάσαμε τις οφειλές μας προς τρίτους σε σημείο τέτοιο, ώστε να μπορούμε σήμερα να πραγματοποιούμε εκδηλώσεις με περισσότερο κόστος -όχι σπατάλη!

Από τον Οκτώβρη του 2014 μέχρι τον Μάρτη του 2017 οι εκδηλώσεις μας ήταν ποιοτικές, δημιούργησαν θεσμούς, ανέπτυξαν τον εθελοντισμό και στηρίχτηκαν στα οικονομικά του Οργανισμού αλλά και στη συμμετοχή (όπου χρειαζόταν) των επαγγελματιών του δήμου μας και ΜΟΝΟ!

Από τον Μάρτη του 2017 η διοίκηση του Οργανισμού άλλαξε και Πρόεδρος του Οργανισμού ανέλαβε ο κ. Δονάτος Γκέλιας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίροντας, την προηγούμενη θητεία για το έργο της και βασιζόμενη στον Προϋπολογισμό που έχει συνταχθεί από την προηγούμενη διοίκηση, ώστε να είμαστε φέτος σε θέση να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες εκδηλώσεις, προχώρησε στην δημιουργία ενός πολιτιστικού καλοκαιριού, τόσο στα Σπάτα όσο και στην Αρτέμιδα, τέτοιο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των δημοτών. (οι περισσότερες εκδηλώσεις έγιναν μετά από συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ με Συλλόγους, φορείς και πολίτες).

Θα παρατηρήσατε πως σε όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν δεν υπήρχε κανένα εισιτήριο ή επιβάρυνση των δημοτών, καθώς τα χρήματα του Οργανισμού προέρχονται από τους ίδιους του δημότες (αντιθέτως ζητήθηκε, όσοι μπορούσαν να προσφέρουν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας).

Όλες οι αποφάσεις, ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων βρίσκεται στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και φυσικά μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης (αιρετός και μη) να επισκεφτεί τον Οργανισμό και να ενημερωθεί σχετικά!

Σε ΚΑΜΙΑ εκδήλωση, το τονίζω γιατί είναι και ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο, δεν πήρε ούτε ζήτησε χρήματα ο Οργανισμός από (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, ΕΥΔΑΠ κλπ).

Όλες οι εκδηλώσεις έγιναν με χρήματα του Οργανισμού, είχαν και έχουν ως ΜΟΝΟ σκοπό να προσφέρουν ψυχαγωγία και πολιτισμό στους κατοίκους και επισκέπτες του τόπου μας!

Διαβάζω για (άρτο και θέαμα) και δολίους σκοπούς λόγω του ΚΕΛ και του θορύβου του Αεροδρομίου, αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των γραφόντων και των όσων συνεχίζουν να παπαγαλίζουν αποσκοπώντας στην στείρα μικροπολιτική και τη διασπορά ψευδών «ειδήσεων».

Χαίρομαι γιατί μέσα στο Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις του Δήμου μας, άτομα ικανά, που προσωπικά εκτιμώ και θαυμάζω για τις απόψεις τους και για την προσφορά τους είμαι σίγουρος πως μπορούν να διαβεβαιώσουν τα όσα γράφω.

Επισημαίνω, πως η επιθυμία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μάρκου, ήταν και είναι όλες οι εκδηλώσεις να γίνουν με ποιότητα, διαφάνεια, στηριζόμενες στα δικά μας χρήματα, στην προσωπική μας συμμετοχή και στον εθελοντισμό!

Προσωπικά, συγχαίρω όλους τους πολίτες που ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα του Οργανισμού και αφιερώνουν τον χρόνο τους για να έχουν επιτυχία οι εκδηλώσεις. Ιδιαιτέρως όμως τους υπαλλήλους του Πολιτιστικού Οργανισμού που τις περισσότερες φορές δουλεύουν και πέραν του ωραρίου τους!

Τις σκέψεις μου αυτές τις καταθέτω ως πολίτης που δεν θέλω να βλέπω μια μειονότητα ανθρώπων να ακυρώνουν συμπολίτες μας που προσφέρουν και παράγουν έργο.

Για όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν (δρόμους, λακκούβες, Αεροδρόμιο κλπ) υπάρχουν οι αρμόδιοι φορείς στο Δήμο μας που ασχολούνται με υπευθυνότητα και προσπαθούν για την αντιμετώπισή τους.

Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν, επιτέλους, πως ο Πολιτιστικός Οργανισμός δεν είναι Σύλλογος και περισσότερο, ότι δεν εξυπηρετεί κανένα συμφέρον!

Η τοποθέτησή μου αυτή γίνεται με την ιδιότητά μου, πρώτον ως χρόνια δημότης και άνθρωπος που ασχολούμαι με τα κοινά του τόπου μας, έναν τόπο που αγαπώ και θα τον προστατεύω με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά και ως Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού που έχω την τιμή να υπηρετώ από τον Οκτώβρη του 2014 (χωρίς να εκπροσωπώ με το κείμενο μου αυτό, το ΔΣ)”.