«Μπάχαλο» στο Δ.Σ. Παλλήνης για ένα ΝΑΙ του Π. Χριστοφιλέα με ευθεία προσβολή του Π. Μερτύρη από Δήμαρχο & Κ. Σμέρο (Video)

Το μόνο που δεν είχε συμβεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης επί θητείας του κ. Κ. Σμέρου, έμελλε να προκύψει στην συνεδρίαση της 28ης Απριλίου 2022.

Στην ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης επί του θέματος, «Μίσθωση Ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης και Λειτουργίας Διαρκούς Λαογραφικής Έκθεσης» στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης και ειδικότερα για την στελέχωση των επιτροπών που προβλέπει η σχετική διάταξη του νόμου (έγκριση μίσθωσης ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης και λειτουργίας της διαρκούς λαογραφικής έκθεσης,  και έγκριση  καταλληλότητας του ακινήτου που θα στεγαστεί η Λαογραφική Έκθεση) ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Ζούτσος, επιδίωξε με κάθε τρόπο να συμμετάσχουν και Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης από τους οποίους, όμως, με εξαίρεση τον κ. Γιάννη Χαλκίδη της παράταξης του κ. Παν. Μερτύρη, υπήρξε άρνηση για το λόγο ότι ζητούσαν αντί για Λαογραφική Έκθεση να συσταθεί Λαογραφικό Μουσείο.

Ξεκίνησε η ψηφοφορία και κάποια στιγμή κλήθηκε ο κ. Παν. Χριστοφιλέας της παράταξης του κ. Παν. Μερτύρη να απαντήσει αν δέχεται να συμμετάσχει σε μία από τις δύο Επιτροπές.

Ο κ. Π. Χριστοφιλέας την ώρα εκείνη ήταν εκτός τηλεδιάσκεψης με αποτέλεσμα ο κ. Παναγιώτης Μερτύρης ως επικεφαλής της παράταξης να ανακοινώσει στο Σώμα την άρνηση του συναδέλφου του να στελεχώσει την Επιτροπή.

Τη δήλωση του κ. Μερτύρη εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησαν ο κ. Αθ. Ζούτσος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κ. Σμέρος και με πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου, καλείται στο τηλέφωνο ο κ. Χριστοφιλέας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον επικεφαλής του!

Στο σημείο αυτό, ο έλεγχος χάνεται και στο επίκεντρο της στόχευσης μπαίνει ο κ. Κ. Σμέρος -δείτε το Video και θα καταλάβετε το γιατί- ο οποίος, στη συνέχεια, άκουσε τα …εξ’ αμάξης από τους Δημοτικούς Συμβούλους, Θάνο Οικονόμου, Δημήτρη Καρκούλια και φυσικά από τον κ. Π. Μερτύρη ως άμεσα προσβεβλημένο.

Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την προσπάθεια που καταβλήθηκε από τον Δήμαρχο και τον κ. Κ. Σμέρο προς το πρόσωπο του κ. Π. Χριστοφιλέα, προκειμένου να διαψεύσει τον επικεφαλής του και να συμμετάσχει στην Επιτροπή!

Πρόκειται για μια πρωτοφανή, για τα τοπικά δεδομένα, πολιτική χειραγώγηση και αν μη τι άλλο,  συνιστά καταστρατήγηση των όποιων δημοκρατικών διαδικασιών και ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.