Σε μια παρωδία συνεδρίασης του Δ.Σ. Παλλήνης, η δημιουργία «Λαογραφικής Έκθεσης» μεταβαπτίστηκε σε «Λαογραφικό Μουσείο»

Σε μια αρκούντως επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης με διαδικασία τηλεδιάσκεψης, η παράταξη της πλειοψηφίας, υποστηριζόμενη από τον «ανεξάρτητο» πρώην κοινοτάρχη Ανθούσας, κ. Τριαντ. Κουτσικούρη και τον Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γιάννη Χαλκίδη, κατάφερε για μία ακόμη φορά να προκαλέσει τη θυμηδία αλλά και την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης. 

Η εισήγηση του κ. Δημάρχου που τέθηκε υπόψη του Σώματος, είχε ως τίτλο, «Μίσθωση ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης και λειτουργίας διαρκούς λαογραφικής έκθεσης»  ενώ η απόφαση και η δημόσια παρουσίαση της από τον κ. Θανάση Ζούτσο και την παράταξη του, γίνεται υπό τον τίτλο:  «Λαογραφικό Μουσείο Παλλήνης!» 

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο επίσημο site του Δήμου Παλλήνης.

Η εμμονή του κ. Δημάρχου, της παράταξης του αλλά και των συνεργατών του, να ψηφίσουν «Λαογραφική Έκθεση» και σε χρόνο δευτερολέπτου να την μετονομάσουν σε «Λαογραφικό Μουσείο» δεν παραπέμπει σε μια λεκτική άνευ σημασίας «αταξία», κάθε άλλο, αντιστοιχεί σε ευθεία παραπλάνηση και ιδού ο λόγος:

Η δημιουργία «Λαογραφικού Μουσείου» ζητάει άλλες προϋποθέσεις, απαιτεί την ανάληψη αρκετών και σοβαρών ευθυνών, προϋποθέτει οικονομικό κόστος και σε κάθε περίπτωση, εναρμόνιση με την υπουργική απόφαση: ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΝΕΠΟΚ/Δ/93783/1682/30-09-2011. (η απόφαση αναφέρεται στις προϋποθέσεις αναγνώρισης των Μουσείων που δεν ανήκουν στο Δημόσιο, στις απαιτούμενες υποδομές καθώς και στις παρεχόμενες υπηρεσίες  με στόχο την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.)

Σε αντίθεση με τις προϋποθέσεις δημιουργίας Μουσείου, η Λαογραφική Έκθεση, είναι μια απλή υπόθεση, μισθώνεις ένα χώρο, καρφώνεις μια ταμπέλα, τοποθετείς καλαίσθητα ράφια, εκθέτεις τα εκθέματα και πέραν τούτου, ουδέν!

“Λύση, ξεπέτα…”

Αντί, λοιπόν, να αξιοποιήσει την ευκαιρία ο κ. Δήμαρχος και να προχωρήσει στην σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία ενός πραγματικού Μουσείου, ό,τι δηλαδή του ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση- με υποδομές μέσω των οποίων θα αναδεικνύεται ο πολιτιστικός πλούτος της Παλλήνης, με ώρες λειτουργίας στις οποίες θα μπορούν μαθητές των Σχολείων αλλά και επισκέπτες εκτός Δήμου να το επισκέπτονται, ο κ. Θανάσης Ζούτσος, επιλέγει, «λύση ξεπέτα!» την οποία, μάλιστα, θα «πουλήσει» και στα προεκλογικά φυλλάδια του υπό την θεματική ενότητα «Πολιτισμός»!

Μια ακόμη ευκαιρία για την πόλη φαίνεται να χάνεται και η μόνη επιείκεια που μπορεί να επιδειχθεί για την αδιαφορία του κ. Α. Ζούτσου ειδικά σε ό,τι αφορά την δημοτική ενότητα Παλλήνης, είναι η κούραση των πολλών τετραετιών στο αξίωμα του Δημάρχου!