Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, χιλιάδες δωρεάν μάσκες για όλους τους συνδημότες του

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη και με την υποστήριξη εθελοντών δημοτών της πόλης του, κατασκευάζονται καθημερινά 1.000 υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων και διανέμονται δωρεάν -δύο ανά άτομο- σε όλες ανεξαιρέτως τις οικογένειες Νίκαιας και Ρέντη!

Το εγχείρημα έτυχε της αποδοχής των κατοίκων του Δήμου και ως ένα βαθμό η δωρεάν απόκτηση της ανακουφίζει οικονομικά τον προϋπολογισμό μιας οικογένειας δεδομένου ότι η τιμή πώλησης της επαναχρησιμοποιούμενης υφασμάτινης μάσκας κυμαίνεται στα φαρμακεία και στα μίνι μάρκετ από 3 έως και 4,50 ευρώ.

Επειδή, η όλη πρωτοβουλία, αναμφίβολα, περιέχει τα χαρακτηριστικά μιας ενδιαφέρουσας υποστηρικτικής προς την τοπική κοινωνία παρέμβασης, ευχής έργον να υιοθετηθεί και από τους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής μας που μέχρι σήμερα, επίλεξαν -με ολιγάριθμες εξαιρέσεις- να περιορίζονται στα μέτρα που λαμβάνει μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση.

Ακολουθεί η δήλωση του Γιώργου Ιωακειμίδη για τα κίνητρα και τους στόχους της πρωτοβουλίας.

Οι κρίσιμες και δύσκολες στιγμές, έχουν μικρότερη διάρκεια και λιγότερες επιπτώσεις, όταν παίρνονται έγκαιρα οι σωστές αποφάσεις και οι κατάλληλες πρωτοβουλίες.

Μέσα σε λίγες μέρες, μετατρέψαμε το εργαστήρι αποκριάτικων στολών, σε «δημοτική βιοτεχνία» παραγωγής μασκών!

Στηριζόμαστε στην τεχνογνωσία του προσωπικού μας και τις υποδομές που διαθέτουμε για να βοηθήσουμε όλους τους συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουν το νέο μεταβατικό στάδιο προσαρμογής, που προβλέπει τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Παράγουμε καθημερινά περίπου 1000 υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων, τις οποίες μοιράζουμε δωρεάν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και σε χώρους υψηλού κινδύνου.

Ξεκινήσαμε από λαϊκές αγορές, τράπεζες και ΚΑΠΗ και συνεχίζουμε με τα σχολεία που ανοίγουν από τη Δευτέρα.

Η πρωτοβουλία μας αυτή, προκάλεσε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και προβλήθηκε από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ευχαριστούμε τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης και το προσωπικό μας, που οργανώνουν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.”

Αν και τα ΚΑΠΗ του Δήμου -όπως και όλης της χώρας- παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού, οι δημοτικές υπηρεσίες βγήκαν στους δρόμους της Νίκαιας και του Ρέντη και περνώντας από τα σπίτια των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας παρέδωσαν από δύο μάσκες και ένα βιβλίο ως συντροφιά για τις ημέρες της υποχρεωτικής καραντίνας.

Υ.Γ.: Οι μάσκες μοιράζονται μέχρι δύο ανά άτομο, στη Νίκαια στο 5ο Δημοτικό Σχολείο (Ιωνίας & Αμυραδάκη | ΔΕΥ-ΠΑΡ 10.00 -14.00) & στο Γραφείο Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας (Βουρνόβα & Κ. Παλαμά Νεάπολη | ΔΕΥ-ΠΑΡ 08.00-12.00) και στο Ρέντη στα γραφεία της ΔΗΚΕΝΙΡ (Κύπρου 7 | ΔΕΥ-ΠΑΡ 09.00-18.00)

https://www.facebook.com/GiorgosIoakeimidisMayor/videos/164808358285319/?__tn__=kC-R&eid=ARBjQXRHK4vpln2qagUQ84trbzjY8zN4R6pOncuKNiX4y_LKngBOXcFXodjNjatHIFqf4VpurngwdNNd&hc_ref=ARSbsS360biKL42CTyqC8ZPcGwgM9bo2_4hTG60vXkMsKTMWkEOF1MLSNd1EJBsE-_U&fref=nf&__xts__[0]=68.ARDJfXdwiwV3uQfatBNmL3ZRoLi4RuXZiosnPA3WJx1eX8YE_PbWCU7NKlk7ILrJh90hFABnp1hiVLkeW9TixzkrKji3Xojnlu8KbAQYeTDuxJf7sZWUZwOhio4JKT-g_A9KrI0CpPDjk7XrUukxrJ8n_CljvA6_LVbrhXwKjf5drWkP7f_yDZc421n0WCbuUtVu9i0ci47__Jt_GPOV4ELN7Bn2_HoiMLNfG8Xi8g6fSbTQ-U2jhLJf3469zGQict3qTyDLSgABzFr6UgnysNMCQYWGOcl3TxxRO5lxV81lWw2rB3sDBa6JCsgD4a7y6jijEhYCu0pmmcSyaIhqhRgzKSWBmSxLClKXVyW8xgbVUr2SYljDAARwNzJYnBIL29iQ