Ληστεία σε Μίνι Μάρκετ στο κέντρο της Παλλήνης. Ψέκασαν με σπρέϊ το πρόσωπο της ιδιοκτήτριας

Ληστεία με δράστες δύο νεαρά άτομα έγινε το απόγευμα στο κέντρο της Παλλήνης, συγκεκριμένα, στο Μίνι Μάρκετ στην συμβολή των οδών Βυζαντίου και Πεντέλης έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνα.

Οι δράστες αδιαφορώντας για την αυξημένη κίνηση στο τοπικό οδικό δίκτυο (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’- Βυζαντίου και Πεντέλης) που εφάπτεται του καταστήματος, μπήκαν στο εσωτερικό του, ψέκασαν με σπρέϊ το πρόσωπο της ιδιοκτήτριας του και εκμεταλλευόμενοι την στιγμιαία απώλεια των αισθήσεων της, πήραν από την τσάντα της ποσόν 3.500 € και εξαφανίστηκαν.

Τα χρήματα τα προόριζε η γυναίκα για εξόφληση υποχρεώσεων του καταστήματος της δεδομένου ότι σχετικά πρόσφατα περιήλθε υπό την ευθύνη της, η επιχείρηση.

Της υπόθεσης επιλήφθηκε η Αστυνομία, στελέχη της οποίας βρέθηκαν στο χώρο του καταστήματος σε σχετικά σύντομο χρόνο.

Το θλιβερό περιστατικό, σημειώθηκε σε μια εποχή που οι διαρρήξεις/κλοπές και οι ληστείες διαδέχονται η μια την άλλη και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης και σχεδόν καμία από το σύνολο τους δεν αναφέρεται στα δελτία τύπου της ΕΛ.Α.Σ προφανώς γιατί θεωρείται “εγκληματικότητα ήπιας μορφής” ή άλλως, πως, “εγκληματικότητα της καθημερινότητας”!

Κλονισμένο το αίσθημα ασφάλειας

Γεγονός, πάντως, είναι, ότι το αίσθημα ασφάλειας σε τοπικό επίπεδο είναι κλονισμένο, ο κάθε οικισμός του Δήμου Παλλήνης έχει να “αφηγείται” τα δικά του περιστατικά εγκληματικότητας, (Κάντζα Παλλήνης, Ανθούσα, Λόφος Παλλήνης, Άγιος Αθανάσιος Παλλήνης, Δέση, κέντρο Γέρακα, κ.ά.) και εύλογα οι κάτοικοι κυριαρχούνται από το φόβο της …”δικής τους σειράς”!

Δυστυχώς και παρ΄όλες τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η τοπική αστυνομία μη διαθέτοντας τα στοιχειώδη μέσα (ένα περιπολικό για το σύνολο του Δήμου) ασφαλώς και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πρόληψης και -οφείλουμε να το ξαναπούμε- αν δεν υπήρχαν, η αίσθηση ευθύνης, το φιλότιμο και η ευσυνειδησία των τοπικών στελεχών της, τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο επώδυνα.