Οξεία αντιπαράθεση Θ. Ζούτσου & Ειρ. Κουνενάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα Δημοτικά Τέλη & το Τεχνικό Πρόγραμμα

Μαραθώνια η διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης με κύρια θέματα, το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 και τον καθορισμό των Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού 2021.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.μ.μ και ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στη διάρκεια, της οποίας, η αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου κ. Αθ. Ζούτσου και της κ. Ειρ. Κουνενάκη, κυμάνθηκε σε επίπεδα όξυνσης και εκατέρωθεν υπαινιγμών με αποκορύφωμα τη στιγμή που ο κ. Δήμαρχος προσκλήθηκε από την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας», «να επισκεφθεί μαζί του τη λαχαναγορά του Ρέντη, προκειμένου να πάψει να συγκρίνει τα Δημοτικά τέλη του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη με αυτά του Δήμου Παλλήνης!»

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει τη μία από τις δύο προτάσεις που τέθηκαν υπό τη κρίση του. Της Δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής Παράταξης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας.»

Από την πρώτη κατατέθηκε ένα πλήρες σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος και από την Παράταξη της κ. Ε. Κουνενάκη συμπληρωματικές προς το Τεχνικό Πρόγραμμα προτάσεις, οι οποίες, είχαν έγκαιρα προωθηθεί στο Δήμο Παλλήνης προκειμένου η Τεχνική Υπηρεσία να τις μελετήσει και να γνωμοδοτήσει επί του περιεχομένου της, όπως, άλλωστε προβλέπεται και από τη σχετική διάταξη του νόμου.

Η κ. Ειρ. Κουνενάκη με βάση όσα ανέφερε κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. προσδοκούσε από το Δήμαρχο κ. Α. Ζούτσο να τις υιοθετήσει και με πνεύμα σύνθεσης και συνεργασίας να τις ενσωματώσει στο Τεχνικό Πρόγραμμα. (δείτε παρακάτω το περιεχόμενο της Συμπληρωματικής Πρότασης της)

Υπέρ της πρότασης της Δημοτικής Αρχής, ψήφισαν οι παρατάξεις του κ. Α. Ζούτσου και του κ. Π. Μερτύρη, ο ανεξάρτητος Δ.Σ. κ. Τριαντ. Κουτσικούρης και η μοναδική απομείνασα στην παράταξη της, κ. Ραχήλ Μακρή.

Ο κ. Δημ. Καρκούλιας αν και ήταν οξύτατα επικριτικός προς την πρόταση της Δημοτικής Αρχής καταγγέλλοντας παλινωδίες και προχειρότητες, αποχώρησε, εμφανώς εκνευρισμένος, λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία και σε ό,τι αφορά τους, κ.κ. Σπ. Κωνσταντά, Θοδ. Σμυρλιάδη και Κ. Μήλα, επίλεξαν να απέχουν εξ αρχής της συνεδρίασης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε και τις δύο προτάσεις αναπτύσσοντας τους λόγους για τους οποίους το κάνει και σε ό,τι αφορά τις τρεις Δημοτικούς Συμβούλους, Ειρήνη Κουνενάκη, Μίλια Κόπτη και Μαρία Αμοργιανού, ψήφισαν υπέρ των προτάσεων τους.

Δείτε ΕΔΩ το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 που κατέθεσε στο Δ.Σ. η Δημοτική Αρχή

Δείτε ΕΔΩ τις Συμπληρωματικές Προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Παράταξης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας”

Δύο Προτάσεις και για τα Δημοτικά Τέλη 2021

Κατά την συζήτηση των Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για το 2021 το σώμα των Δημοτικών Συμβούλων κλήθηκε να επιλέξει πάλι μεταξύ δύο Προτάσεων. Της Δημοτικής Αρχής, η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (η παράταξη του κ. Αθ. Ζούτσου και ο ανεξάρτητος κ. Τριαντ. Κουτσικούρης) και της Πρότασης της Δημ. Παράταξης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» που ψηφίστηκαν από τα τρία μέλη της και τους δύο Δημ. Συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η παράταξη του Παναγιώτη Μερτύρη όπως και η κ. Ραχήλ Μακρή, καταψήφισαν και τις δύο προτάσεις και σε ό,τι αφορά τους Δημ. Συμβούλους, Δημήτρη Καρκούλια, Κων/νο Μήλα και Σπύρο Κωνσταντά, Θόδωρο Σμυρλιάδη (όλοι τους αποστασιοποιημένοι από την κ. Ρ. Μακρή) επίλεξαν να απέχουν από την συζήτηση.

Οι κ.κ. Σ. Κωνσταντάς και Θ. Σμυρλιάδης με επιστολή τους στον Πρόεδρο του Δ.Σ. δηλώνουν ότι για τεχνικούς λόγους δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στην διαδικτυακή συνεδρίαση και ότι προτίθενται να καταθέσουν εγγράφως τις δικές τους προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα Δημοτικά Τέλη. Τέλος, τονίζουν ότι αν ήταν παρόντες θα πρότειναν μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 15%.

Τα Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού τα οποία προτάθηκαν από την Δημοτική Αρχή και ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, είναι:

Στα περσινά επίπεδα τα Δημοτικά Τέλη

  • για οικίες μέχρι 100 τ.μ. χρέωση 1.10 ευρώ ανά τετραγωνικό
  • για οικίες από 100 τ.μ. χρέωση 1,17ευρω τ.μ.
  • για επαγγελματικά ακίνητα μέχρι 150 τ.μ. 3,38 ευρώ ανά τετραγωνικό
  • για επαγγελματικά ακίνητα άνω των 150 τ.μ. 4,04 ευρώ ανά τετραγωνικό΄

Δείτε ΕΔΩ όλη την Πρόταση της Δημ. Αρχής για τα Δημοτικά τέλη 2021

Ειρήνη Κουνενάκη: προτείνουμε μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 10%

Τα Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού που προτάθηκαν από την Δημοτική Παράταξη, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» με μειωμένες κατά 10% τις τιμές, υποστηρίχθηκαν με πολιτικό, τεχνοοικονομικό σκεπτικό από την Ειρήνη Κουνενάκη, είναι:

  • για οικίες μέχρι 100 τ.μ. χρέωση 0,99 ευρώ ανά τετραγωνικό
  • για οικίες από 100 τ.μ. χρέωση 1,053 ευρώ ανά τετραγωνικό
  • για επαγγελματικά ακίνητα μέχρι 150 τ.μ. 3,042 ευρώ ανά τετραγωνικό

Η οικονομική διαφορά ύψους 397.467,4 ευρώ που προκύπτει στα έσοδα του Δήμου από την μείωση των Τελών, ισοσκελίζεται από αντίστοιχη μείωση προσδιορισμένων δαπανών.

Δείτε ΕΔΩ όλη την Πρόταση της Δημ. Παράταξης, ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας για τα Δημοτικά Τέλη 2021