Τζαζ στο μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή με Τζον Κολτρέιν

Takis Paterelis Quartet

Στη δεύτερη βραδιά από τον πρώτο κύκλο της σειράς συναυλιών «Jazz στο Μουσείο» του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη παρουσιάζει απόψε μία συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική του θρυλικού Τζον Κολτρέιν.

Το Takis Paterelis Quartet δημιουργήθηκε το 2013, με σκοπό τη μελέτη και παρουσίαση της μουσικής του μεγάλου σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ, κατά την περίοδο 1964-67.

Τον τελευταίο χρόνο, εκτός από τις συνθέσεις του Κολτρέιν παρουσιάζουν στις συναυλίες τους και πρωτότυπες συνθέσεις του Τάκη Πατερέλη, ενός από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής.

Το Takis Paterelis Quartet (Τάκης Πατερέλης, τενόρο σαξόφωνο – Κωστής Χριστοδούλου, πιάνο – Περικλής Τριβόλης, κοντραμπάσο – Δημήτρης Κλωνής, ντραμς) αποτελεί μια πολύ δεμένη ομάδα που δουλεύει μαζί τα τελευταία χρόνια.

Η σειρά συναυλιών «Jazz στο Μουσείο», με τις οποίες φέτος ξεκινάει το πρόγραμμα, είναι αφιερωμένες στις εμβληματικές μορφές της τζαζ που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και επηρέασαν την εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, μία φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β & Ε Γουλανδρή, στις 8.30 μ.μ. Ερατοσθένους 13, Παγκράτι.