Ανακατατάξεις στα διοικητικά όρια των Γυμνασίων της Παλλήνης εξ αιτίας του νέου Σχολείου στο Βακαλόπουλο

Η λειτουργία από τον Σεπτέμβριο 2015 του νεοανεγερθέντος κτιριακού σχολικού συγκροτήματος στον οικισμό Βακαλόπουλο Παλλήνης, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε σειρά ανακατατάξεων στα χωροταξικά όρια των Σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μόνο των Γυμνασίων) και ως ένα βαθμό συναισθηματικές φορτίσεις στην κοινότητα των μαθητών εξ αιτίας των αναγκαστικών αποχωρισμών που θα ακολουθήσουν.

Ο προσδιορισμός των νέων χωροταξικών ορίων υπαγορεύθηκε κατά κύριο λόγο από τη γεωγραφική γειτνίαση των μαθητών με τις σχολικές μονάδες και με βάση την ανακοίνωση του Δήμου Παλλήνης «κατόπιν διαβούλευσης με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους εκπροσώπους των γονέων» αν και επί του συγκεκριμένου ισχυρισμού εξέφρασε άλλη άποψη η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης στην διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφορικά με το νέο 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης: σύμφωνα με τις τρέχουσες ενδείξεις, οι τρεις τάξεις του Σχολείου θα συγκροτηθούν από 7 ή στην καλύτερη περίπτωση 8 τμήματα μαθητών κι αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί έγκαιρα η μεταφορά των μαθητών από και προς το Σχολείο.

Σε ότι αφορά το 1ο Γυμνάσιο και παρόλο ότι ένας αριθμός μαθητών θα μετακινηθεί στο 3ο, οι ενδείξεις είναι ότι το σύνολο των μαθητών του θα κυμανθεί μεταξύ 230 και 240. Δηλαδή, περίπου όσους έχει και στην τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο. (240)

Σημαντικές επισημάνσεις:
Οι μαθητές των 1ου και 3ου Γυμνασίου Παλλήνης που θα φοιτήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Δευτέρα και Τρίτη τάξη, έχουν κατ΄ εξαίρεση το δικαίωμα να επιλέξουν το σχολείο το οποίο επιθυμούν να φοιτήσουν.
Τα χωροταξικά όρια για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παραμένουν όπως αυτές ισχύουν από το 2012.

Τα χωροταξικά όρια των τριών Γυμνασίων:

Γυμνάσιο Ανθούσας

Οι μαθητές που κατοικούν στην περιοχή που ανήκει στα γεωγραφικά όρια της Ανθούσας, Άγιος Αθανάσιος (Αγ. Ειρήνης Αβράμου, Πεντέλης, Αριστοφάνη),- όρια Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας – Λεωφ. Ανθούσας .

1ο Γυμνάσιο Παλλήνης

Αττική οδός – Λ.Μαραθώνος – Έντισον – όρια με Δημοτική Ενότητα Ανθούσας – Πεντέλης – Βυζαντίου – Σαλαμίνος – Ζώνη Πεντελικού – όρια με Δημοτική Ενότητα Πικερμίου – Βίγλα – όρια Ντράφι – Ευαγγελιστρίας – Ελαιώνων – Σκουφά – προέκταση Αλτάνη – Λ.Μαραθώνος- Αμπελώνων – Χίου – Αλαμάνας – Θερμοπυλών – Λεονταρίου – Αττική οδός.

Το 1ο Γυμνάσιο θα δεχθεί τους μαθητές από το 1ο,2ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία που ανήκουν στα παραπάνω Γεωγραφικά όρια.

Δίνεται η δυνατότητα προαιρετικής εγγραφής στο (νέο) 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης των μαθητών που περιλαμβάνονται στα όρια των οδών, Μ. Μπότσαρη – Αγ. Λαύρας – Αθ. Διάκου – Λεονταρίου.

2ο Γυμνάσιο Παλλήνης (Κάντζα)

Λ. Λαυρίου – Λεονταρίου – όρια με το Δήμο Γέρακα (ρέμα Γέρακα) Άνω Μπαλάνα – Λ. Μαραθώνος – Αττική οδός – Λ. Σπάτων – όρια με το Δήμο Παιανίας (Αττική οδός Λ. Παλαιοπαναγιάς) – Λ.Λαυρίου.
Το 2ο Γυμνάσιο θα δεχθεί τους μαθητές από τα 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία που ανήκουν στα παραπάνω Γεωγραφικά όρια.

3ο Γυμνάσιο Παλλήνης (οικισμός Βακαλόπουλο)

Λ.Μαραθώνος – Αλτάνη – προέκταση Σκουφά – Ελαιώνων – Ευαγγελιστρίας – Βίγλα – όρια Ντράφι (οδός Θρακών) – όρια με Δημοτική Ενότητα Πικερμίου – Μεγάλο Ρέμα – Λ.Σπάτων – Αττική οδός – Λεονταρίου – Θερμοπυλών – Αλαμάνας – Μ.Αλεξάνδρου – Χίου – Αμπελώνων – Λ. Μαραθώνιος.

Το 3ο Γυμνάσιο θα δεχθεί τους μαθητές από το 1ο , 2ο , 4ο , 6ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία που ανήκουν στα παραπάνω Γεωγραφικά όρια.

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!