Τα αδιέξοδα στο ζήτημα μεταφοράς των μαθητών, αντικείμενο ενημέρωσης-συζήτησης Δήμου & Συλλόγων Γονέων

Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα Σχολεία τους, συζήτησαν εκτενώς το απόγευμα της Δευτέρας, στο δημοτικό κατάστημα του Γέρακα, η αντιδήμαρχος του Δήμου Παλλήνης, υπεύθυνη για θέματα Παιδείας κ. Ειρήνη Κουνενάκη με τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Γονέων των δημόσιων Σχολείων Δήμου Παλλήνης και των δύο βαθμίδων.

Η κ. Ε. Κουνενάκη εξέθεσε με διεξοδικό τρόπο τα αίτια που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, αναφέρθηκε στο αναποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο που δεν επέτρεψε να ευδοκιμήσουν οι τρεις μειοδοτικοί διαγωνισμοί που προκηρύχθηκαν από το Δήμο Παλλήνης και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων για τις ενέργειες και τα διαβήματα εκ μέρους του Δημάρχου κ. Α. Ζούτσου σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης καθώς και μέσω της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ.

Η κ. Ε. Κουνενάκη ζήτησε τη συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από 9 Δήμους της Ανατολικής Αττικής, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Παλλήνης, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, στο υπουργείο Οικονομικών (Σύνταγμα) με βασικό αίτημα διεκδίκησης την εξεύρεση οριστικής λύσης στο ζήτημα μεταφοράς των μαθητών προς και από τα Σχολεία τους. «Το οφείλουμε στα παιδιά μας –επεσήμανε η αντιδήμαρχος Δήμου Παλλήνης- να αγωνιστούμε για την κατάκτηση αυτή. Ο αγώνας μας πρέπει να έχει αποτέλεσμα»

  • Για την διευκόλυνση της μετακίνησης προς το Σύνταγμα, ο Δήμος Παλλήνης δρομολογεί λεωφορείο με σημείο αναχώρησης το Δημαρχείο στο Γέρακα.
  • Επικεφαλής των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο θα είναι ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσος.