Οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων του Δήμου Παλλήνης σε μια λιτή εκδήλωση υποδέχθηκαν με ελπίδα το 2014

Με «άρωμα» εκλογών ήταν διαποτισμένο το κλίμα της χθεσινής εκδήλωσης των μελών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Παλλήνης, αφού οι δύο στους τρεις από το σύνολο των παρευρισκομένων, προέρχονταν από τον αυτοδιοικητικό χώρο ή … προετοιμάζονται να διεκδικήσουν θέση στα έδρανά τους, στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Η εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων ήταν η πρώτη του τρέχοντος έτους, ο συμβολισμός της υποδοχής του 2014 αναδείχθηκε με την κοπή της παραδοσιακής πίτας και οι τυχεροί της χρονιάς που βρήκαν το νόμισμα στα μερίδια τους ήταν δύο, με προέλευση τη δημοτική ενότητα Παλλήνης. Η Μαρία Αμοργιανού από τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού και ο Απόστολος Καρανίκας από τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Λυκείου Παλλήνης.

Στα «εισαγωγικά» της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων κ. Κώστας Παπαγεωργίου χαιρέτισε τους εκπροσώπους των Σχολείων από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου, τονίζοντας ότι «η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου είναι ενωμένη και από κοινού, όλοι, μαθητές, εκπαιδευτές και γονείς προσπαθούμε για το καλύτερο εν μέσω πολλών και ετερόκλητων δυσκολιών.»

Στην συνέχεια και χάριν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της ημέρας, κλήθηκε ο παριστάμενος Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος (στην φωτογραφία με τον κ. Κ. Παπαγεωργίου … ενώπιον της πίτας) να πει λίγα λόγια όπως κι έγινε. Είπε λίγα και σαφή: «είμαστε όλοι εδώ και ενωμένοι «πολεμάμε» για τα δύσκολα. Τα ζητήματα και προβλήματα των Σχολείων μας δεν έχουν χρώμα, ενωμένοι τα αντιμετωπίζουμε κι έτσι θα πορευθούμε και στην διάρκεια του 2014»
Παρόντες στην εκδήλωση εκτός των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων (φωτογραφία) τα οποία, παρεμπιπτόντως, δραστηριοποιούνται αθόρυβα, αποτελεσματικά και με ήθος, βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης, εκπρόσωποι των Σχολείων από Ανθούσα, Γέρακα και Παλλήνη και μεγάλος αριθμός αυτοδιοικητικών από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.
Σημειολογικά, να αναφερθούμε στην παρουσία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τάκη Μερτύρη –σταθερός υποστηρικτής των δράσεων των Συλλόγων Γονέων και με συνέπεια αλληλέγγυος στις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν- και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης, κ. Νίκος Γαβράς.
«Γκρίζα» επισήμανση: απειροελάχιστος ο αριθμός των παριστάμενων εκπαιδευτικών. Ο λόγος…;