Προς κυκλοφοριακή εξάντληση η εφημερίδα των 8.000 αντιτύπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης

alt

Ιδιαίτερα θετική απήχηση στην τοπική κοινωνία του Δήμου Παλλήνης και ειδικότερα στους γονείς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είχε η έντυπη έκφραση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης η οποία στοιχειοθετήθηκε σε σχήμα εφημερίδας και διανεμήθηκε σε όλα τα Σχολεία της διοικητικής οντότητας του Δήμου.    

Ήδη, τα περίπου 8.000 αντίτυπα της υπό τον τίτλο «Ένοση» εφημερίδας έχουν εξαντληθεί και η συντακτική επιτροπή που ουσιαστικά συγκροτείται από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του φορέα, ξεκίνησε την προεργασία έκδοσης του 2ου φύλλου.

Η εφημερίδα διακρίνεται για τον αυστηρά θεματικό προσανατολισμό της, την πληθωρικότητα των κειμένων της, τον πλουραλισμό των απόψεών της, τις προσεκτικά διατυπωμένες κριτικές προσεγγίσεις της –δεδομένου ότι απευθύνεται σε κοινό που δεν πρέπει και δεν είναι δόκιμο να «διεμβολιστεί» με ύλη που ….διασπά τα σημεία σύνδεσης και σύνθεσης που είναι ο μαθητής, το σχολείο και οι συνθήκες της παραγόμενης εκπαίδευσης- και χαρακτηρίζεται από μεγάλα κείμενα, τα οποία -«ανάγκα και θεοί πείθονται»- θα πρέπει να είναι περισσότερο συρρικνωμένα και σαφώς συμπυκνωμένα.

Πρόκειται για μια επιτυχή απόπειρα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης να επικοινωνήσει με το …. εκκλησίασμά της και δεδομένου ότι δεν μπορεί να αναδειχθεί σε ειδησεογραφική «φωνή» θα πρέπει να εστιάσει ακόμη περισσότερο την προσπάθειά της στις συνθήκες λειτουργίας τόσο του εκπαιδευτικού συστήματος όσο και των υλικοτεχνικών δομών στους χώρους στέγασης των σχολικών μονάδων.

Επίσης, να προσεγγιστεί με την απαιτούμενη προσοχή ένα μείζον ζήτημα των σύγχρονων καιρών που είναι το διαδίκτυο και ειδικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι πραγματικοί κίνδυνοι που καραδοκούν, χωρίς υπερβολές και φοβικά σύνδρομα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή μας, δηλαδή εντός Δήμου Παλλήνης μόλις στη διάρκεια 10 μηνών έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί παιδεραστές δραστηριοποιούμενοι και μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Το μοναδικό θέμα που δημοσιεύεται στο 1ο φύλλο της εφημερίδας και αφορά το παιδί και την τηλεόραση βρίσκεται στην σελίδα 11 και είναι γενικόλογο μεν, χρήσιμο δε.

Κοντολογίς: πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια, με ποιοτικά συστατικά, με αρκετά τα ενδιαφέροντα άρθρα, λείπουν οι προτάσεις –ναι, απουσιάζουν- με εξαίρεση αυτή του …. «παλαίμαχου» Αντώνη Ρεφούλια –παλιός πρόεδρος της Ένωσης με επιτυχημένη θητεία- αλλά δεν λείπει το ήθος, η σοβαρότητα και το μεράκι από τους ανθρώπους που την «ζυμώνουν» και την παράγουν.

Η αξιολογική αυτή διαπίστωση παράγεται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετέχει στην διαχείριση των ευθυνών είναι νέοι σε ηλικία, με αξιόλογο επίπεδο, χωρίς φθορά από πολύχρονες προγενέστερες θητείες και κυρίως με «έξωθεν καλή μαρτυρία».

 

 

 

 

 

 

 

Τους αξίζουν εύσημα, ειδικότερα για ένα λόγο: τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο τους τον αναλώνουν στις απαιτήσεις διαχείρισης ευθυνών, οι οποίες, με την έκδοση του 1ου εκφραστικού φύλλου της Ένωσης μεγεθύνονται κατά κύριο λόγο σε βάρος των οικογενειών τους και φυσικά του προσωπικού τους διαθέσιμου χρόνου.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το 2ο φύλλο της «Ένοσης».

Για όσους από τους αναγνώστες του ‘Ν’ θέλουν να διαβάσουν την πλήρη 12σελιδη έκδοση της εφημερίδας, παραθέτουμε το link μέσω του οποίου θα «ξεδιπλωθεί» στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.    http://issuu.com/enosigoneonpallinis/docs/enosi_t1