Έκλεισε για 14 ημέρες το 7ο Νηπιαγωγείο της Παλλήνης λόγω βεβαιωμένου κρούσματος Covid-19

Πρώτο βεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε Νηπιαγωγείο της Παλλήνης και αναπόφευκτα προσωρινή αναστολή λειτουργίας του για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα: ανεστάλη για διάστημα 14 ημερών η λειτουργία του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης το οποίο ως γνωστό συστεγάζεται με το 9ο στην σχολική μονάδα του οικισμού, Βακαλόπουλο.

Σε ό,τι αφορά το συστεγαζόμενο 9ο Νηπιαγωγείο, απολυμάνθηκαν οι χώροι του και από αύριο, Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει κανονικά.

Επίσης: θετική στον ιό βρέθηκε συνοδός λεωφορείου μεταφοράς μαθητών σχολικής μονάδας της Παλλήνης και αναμένεται η λήψη των προβλεπόμενων από το υγειονομικό πρωτόκολλο, μέτρων. (πιθανώς να έχουν ήδη ληφθεί.)

Η υποχρέωση του Δήμου Παλλήνης

Με αφορμή το συγκεκριμένο κρούσμα στο 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα της δεινής θέσης των απασχολούμενων στις σχολικές μονάδες (εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, συνοδοί σχολικών λεωφορείων) οι οποίοι σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, αναγκάζονται να υποβληθούν σε εξέταση (τεστ) Covid-19 καταβάλλοντας οι ίδιοι το αντίτιμο των 80 ή και 100 €.

Τρία ή και παραπάνω περιστατικά κρουσμάτων να βεβαιωθούν γίνεται αντιληπτό το κόστος που συνεπάγεται για τους απασχολούμενους στα Σχολεία, πολύ δε περισσότερο όταν είναι γνωστό σε ποια επίπεδα βρίσκεται η μισθοδοσία τους.

Η λύση στο πρόβλημα είναι μία και χρεώνεται αποκλειστικά στο Δήμο Παλλήνης, δεδομένου ότι το Υπουργείο Παιδείας «νίπτει τας χείρας του», άλλωστε δεν διακρίνεται από ανάλογες ευαισθησίες.

Η Δημοτική Αρχή, οφείλει να συμβληθεί με ιδιωτικό φορέα, να συμφωνήσει σε ένα χαμηλό τίμημα και να το καταβάλλει εξ ολοκλήρου η ίδια, (άλλωστε, πλήθος οι αποφάσεις της για «απευθείας αναθέσεις» ) απαλλάσσοντας από μια τέτοια δαπάνη τους εκπαιδευτικούς και τα άτομα που απασχολούνται στην καθαριότητα και στα σχολικά λεωφορεία.

Η επιλογή αυτή έχει υιοθετηθεί από αρκετούς Δήμους της Αττικής με πρόταγμα την παραδοχή, ότι «αυτοί οι άνθρωποι διαπαιδαγωγούν τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας και αν, μη, τι άλλο, αξίζουν αυτής της υποστήριξης.»