Επανέρχεται η σίτιση των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Η ευθύνη μεταφέρεται στις Περιφέρειες

Λύση στο ζήτημα σίτισης των μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων δίνεται με τον νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή και με τον οποίο τροποποιούνται διατάξεις που περιέχονται στον αρχικό νόμο περί Καλλικράτη.

Η ευθύνη μεταφέρεται στις Περιφέρειες και μάλιστα με αναδρομική ισχύ!

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η αρμοδιότητα, από κοινού με τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποδόθηκε στους Δήμους. Εν συνεχεία, με τα άρθρα έβδομο και όγδοο του ν. 4089/2012, από 1.7.2013, η αρμοδιότητα μεταφοράς μαθητών μεταφέρθηκε από τους Δήμους στις Περιφέρειες, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται η σίτιση των μαθητών γιατί προφανώς και όπως προκύπτει από την εξήγηση που δίνεται παρακάτω, οι συντάκτες της διάταξης ….ξεχάστηκαν! Δεν έγινε αναρίθμηση των εδαφίων και έμεινε …απ΄έξω!

Έτσι, με την νέα ρύθμιση

«επαναφέρεται η αρμοδιότητα στους Δήμους, αναδρομικά από 1.7.2013, ως εδάφιο 18, δεδομένου ότι με την κατάργηση του αντίστοιχου εδαφίου με το ν. 4089/2012 δεν έγινε αναρίθμηση των εδαφίων….» (!)

Τώρα, ως προς τα …καθ΄ημάς Σχολεία στην Παλλήνη (Μουσικό) και Γέρακα ( Καλλιτεχνικό): υπό την προϋπόθεση ότι η νέα αρχή της Περιφέρειας Αττικής που θα προκύψει στις εκλογές του προσεχούς Μαίου θα δρομολογήσει τις διαδικασίες αυτής της ευθύνης, η σίτιση των μαθητών στα εν λόγω Σχολεία, καλώς εχόντων θα πρέπει να ξεκινήσει από την νέα σχολική περίοδο.