Απαίτηση Δημάρχων-μαθητών-εκπαιδευτικών & γονέων: ΟΧΙ στην κατάργηση μεταφοράς των μαθητών

alt

Σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από τους εννέα δημάρχους της Αττικής (Παλλήνης, Παιανίας, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου–Μεσογαίας, και Σαρωνικού) στην πλατεία Κλαυθμώνος με πλήθος αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, μαθητών και των δύο βαθμίδων, εκπαιδευτικών και γονέων.

Οι εννέα Δήμαρχοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στους υπουργούς Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη και Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην κατάργηση της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα Σχολεία τους, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων.

altΗ συγκέντρωση και στην συνέχεια η πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα μεγάλη, έχει παλμό … νιότης με συνθηματολογία από πλευράς μαθητών αντίστοιχη εκείνης που πριν χρόνια απευθύνονταν προς τον τότε υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη –το περιεχόμενό της έμεινε στην …ιστορία- και εν κατακλείδι, το μήνυμα που εστάλη προς τους αρμόδιους υπουργούς είναι ότι η υπόθεση της μεταφοράς των μαθητών συνδέεται ευθέως με τη λειτουργία των Σχολείων και ως εκ τούτου, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στην κινητοποίηση από πλευράς Δήμου Παλλήνης συμμετέχουν ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος, η αντιδήμαρχος επί θεμάτων Παιδείας κ. Ειρήνη Κουνενάκη , ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Γαβράς, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων του 4ου Δημοτικού Παλλήνης, του Μουσικού Παλλήνης και του Καλλιτεχνικού Γέρακα.