Ε’ ΕΛΜΕ & Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δ. Παλλήνης αλληλέγγυοι προς τα Καλλιτεχνικά-Μουσικά Σχολεία

Δημόσια πρόσκληση του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Παλλήνης προς τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων όλων των Σχολείων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τρίτης 2 Οκτωβρίου, στην πλατ. Κλαυθμώνος με κύριο ζητούμενο να μην καταργηθεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Σε ότι αφορά την Ε’ ΕΛΜΕ στην σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι «η απάντηση των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών πρέπει να είναι άμεση για να ακυρώσουμε την κυβερνητική απόφαση.»

«Το Υπουργείο παιδείας περικόπτει την επιχορήγηση για τη μεταφορά των μαθητών. Η περικοπή αφορά και τους μαθητές των Καλλιτεχνικών Μουσικών σχολείων και σχολείων ειδικής αγωγής. Τα σχολεία αυτά αναγκαστικά θα κλείσουν ,γιατί δέχονται μαθητές από όλες τις περιοχές της Αττικής. Μαθητές που φοιτούν σε επαρχιακά σχολεία και διαμένουν χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο τους, θα αναγκασθούν να διακόψουν τη φοίτησή τους. Η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα και στα σχολεία της Αν Αττικής. Την προηγούμενη σχολική χρονιά, όταν η κ. Διαμαντοπούλου έκλεινε πολλά σχολεία στην επαρχία, υποστήριζε ότι οι μαθητές δε θα αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα, γιατί θα μεταφέρονταν δωρεάν. Τώρα η τρικομματική κυβέρνηση τους πετάει στο δρόμο.»

Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ κηρύσσει για την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 11.00.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική επιλογή, μαθητές των σχολείων του Καλλιτεχνικού Γέρακα, Μουσικού Ιλίου, Μουσικού Αλίμου από κοινού με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.

Ανακοίνωση της Ένωσης συλλόγων γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Παλλήνης

Την πλήρη αντίθεσή της στην διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα Σχολεία τους εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Ένωση συλλόγων γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Παλλήνης.

Στο μακροσκελές κείμενο που περιέχεται στην ανακοίνωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «σε όλα τα σχολεία του Δήμου που έχουν μεταφερόμενους μαθητές το κλίμα είναι οξυμένο αφού μια τέτοια εξέλιξη στερεί σε πολλούς από αυτούς το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία, το δικαίωμα στη μόρφωση. Οι γονείς και οι μαθητές είναι αναστατωμένοι και η αβεβαιότητα εγκυμονεί αντιδράσεις.»

«Ιδιαίτερα επιβαρυντική είναι η κατάσταση στα διαδημοτικά σχολεία. Η λειτουργία τους, όπως κελεύουν τα ιδρυτικά νομοθετικά διατάγματα με τα οποία είναι θεσμοθετημένα, επιβάλει δωρεάν μεταφορά και σίτιση. Η τελευταία κατάργηση της μεταφοράς, σημαίνει μέχρι και κλείσιμο αυτού του τύπου των σχολείων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι μετά τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, η διακοπή της μεταφοράς των μαθητών σημαίνει την ουσιαστική υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και το τέλος της όποιας ποιοτικής εκπαίδευσης.»

Η ανακοίνωση καταλήγει με την αναφορά, «ότι στηρίζουμε την κινητοποίηση της Τρίτης 2-10-2012, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ και καλούμε όλους τους γονείς που μπορούν να συμμετέχουν.”

Καλούμε επίσης, κάθε θεσμοθετημένη εκπροσώπηση δασκάλων-καθηγητών, γονέων και πολιτικών δυνάμεων στον αγώνα για την ανατροπή των δυνάμεων οπισθοδρόμησης και σκοταδισμού.

Θεωρούμε ότι η χώρα μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τα παιδιά μας αξίζουν μια καλλίτερη μοίρα.»