Δήμαρχος Παλλήνης προς κυβέρνηση: «δώστε τέλος στο πρόβλημα που πλήττει τη λειτουργία των Σχολείων..”

Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Δήμου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών με περιεχόμενο τη διακοπή εκτέλεσης των δρομολογίων μετακίνησης των μαθητών από και προς τα Σχολεία τους.

Ο κ. Α. Ζούτσος αποδίδει στην κυβέρνηση την ευθύνη για το αδιέξοδο στο σοβαρό αυτό ζήτημα, το οποίο, ως ένα βαθμό, παρακωλύει τη λειτουργία των δημόσιων Σχολείων και ζητάει την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών ώστε να λήξει αυτή η παρωδία που δεν κολακεύει κανένα.

Ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου για την μεταφορά των μαθητών με την επισήμανση ότι όπως είναι σήμερα διαμορφωμένο, το καθιστά ανέφικτο.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της ανοικτής επιστολής του κ. Α. Ζούτσου.

«Αξιότιμοι κύριοι,

Μέσα στο γενικότερο κλίμα των δυσμενέστατων οικονομικών συγκυριών, που πλήττουν το μέσο Έλληνα πολίτη, έρχεστε να προσθέσετε ακόμη ένα πρόβλημα στους μαθητές των δημοσίων σχολείων, με τους χειρισμούς σας στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Ως έχοντες μέχρι πρόσφατα την αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών, επανειλημμένα ζητήσαμε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη μεταφορά των μαθητών. Παρά την προσπάθεια μας για τη μείωση του κόστους, με μείωση των δρομολογίων και αναδιάρθρωση του τρόπου μεταφοράς των μαθητών, όλοι οι διαγωνισμοί δημοπράτησης απέβησαν άγονοι ως ασύμφοροι για τους λεωφορειούχους.

Σήμερα, μετά την προσωρινή λύση που δόθηκε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια για την τρέχουσα σχολική χρονιά και μετά την αποδοχή των μειώσεων από πλευράς των μεταφορέων, εδώ και λίγες μέρες βρισκόμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο αφού το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει στην ενταλματοποίηση για την εξόφληση των υπεσχημένων.

Εκατοντάδες μαθητές και γονείς, υφίστανται την ταλαιπωρία της παύσης όλων των δρομολογίων. Εκατοντάδες μαθητές και γονείς έχουν προσθέσει έναν ακόμη άλυτο γρίφο στην καθημερινότητα τους. Ο αποδέκτης όλων αυτών των επιπτώσεων από τις ενέργειες σας είναι για μια ακόμη φορά η τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς ουσιαστικά να φέρει καμία ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση.

Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να δώσετε οριστική λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Να αποκατασταθεί ΑΜΕΣΑ η ομαλότητα για την τρέχουσα περίοδο και άμεσα να προχωρήσετε στις αναγκαίες τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου που την καθιστούν ανέφικτη.»

Ο Δήμαρχος

Αθανάσιος Ζούτσος