Επιστημονική Ημερίδα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα με θέμα: “Εκπαίδευση στον πολιτισμό: “Εφηβεία – Σχολείο – Οικογένεια”

Με αφορμή τη 10ετή λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, διοργανώθηκε στην αίθουσα θεάτρου του Σχολείου από την εκπαιδευτική κοινότητα του, επιστημονική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα “Εκπαίδευση στον πολιτισμό: “Εφηβεία – Σχολείο – Οικογένεια”.

Το κίνητρο για την διοργάνωση αναδείχθηκε από την παραδοχή της εκτίμησης ότι η εκπαίδευση στον πολιτισμό οφείλει να ενθαρρύνει τη μάθηση και να αφήνει χώρο στην επινόηση, την έκφραση και την επικοινωνία και στο πλαίσιο αυτό επιδιώχθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου η ανταλλαγή σκέψεων σχετικά με την εκπαίδευση και την αγωγή των εφήβων.
Θεματικοί άξονες της εκδήλωσης ήταν: α) οι παιδαγωγικές διαδικασίες, β) η περίπλοκη φύση της εφηβείας και των ανθρώπινων σχέσεων, γ) η διερευνητική μέθοδος μάθησης μέσω της δημιουργικότητας, της έκφρασης και του πειραματισμού, δ) η βιωματική εκπαίδευση, δικαιώματα και ευθύνες στη δια βίου μάθηση.

Η εκδήλωση οφείλεται σε πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης, Χρήστου Πατσού και της Διευθύντριας του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα, Πολυτίμης Γκέκα και η οργάνωση της Κυριακής Πρεβεδουράκη, του Χρήστου Πατσού, της Μελπομένης Κυζερίδη και της Κωνσταντίνας Μπολιεράκη.

Την Παρασκευή 4 Απριλίου, διάλεξη της εικαστικού Δρος Ρέας Στριγγάρη-Thoenges

Διάλεξη της Εικαστικού Δρος Ρέας Στριγγάρη-Thoenges, είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 4 Απριλίου,11.30π.μ., στο αμφιθέατρο του σχολείου.
Πρόκειται για παρουσίαση πάνω στην κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της τέχνης με αφορμή, το ”κοινωνικό γλυπτό” του Josef Beuys: ”7000 βελανιδιές”.
Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διάλεξη, η είσοδος είναι ελεύθερη.