Συνεχίζονται με επιτυχία στα Σπάτα, οι παραστάσεις του 10ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Γιορτή θεάτρου στα Σπάτα. Για 10ο συνεχόμενο έτος ξεκίνησε το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και ήδη συνεχίζεται με επιτυχία, το Εαρινό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με διοργανώτρια αρχή το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος.

Το Φεστιβάλ αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή μία σημαντική ευκαιρία ανάδειξης θεατρικών σχημάτων που συγκροτούνται από ερασιτέχνες ηθοποιούς με ταλέντο και μεράκι προς την τέχνη της υποκριτικής και το σημαντικότερο, έχει πλέον εδραιωθεί ως μία θεσμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων με καλή απήχηση και με διαρκώς εξελισσόμενη ποιότητα.

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην μνήμη του ηθοποιού Δημήτρη Χορν που με την υποκριτική του δεινότητα προσδιόρισε ως ένα βαθμό την τέχνη του θεάτρου και του κινηματογράφου στην Ελλάδα.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν μεταξύ άλλων και τα θεατρικά ερασιτεχνικά σχήματατης Ανθούσας,(στην φωτογρ. από παράσταση του 2009)Κάντζας και Παλλήνης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διοργανώτριας αρχής, στην συνέχεια των επτά παραστάσεων που ακολουθούν θα εμφανιστούν οι ακόλουθες θεατρικές ομάδες:

  • Αύριο, Τετάρτη 2 Απριλίου, ο Θεατρικός Σύλλογος Παλλήνης με το έργο: «3014 Μ.Χ.» σε σύνθεση κειμένων Νίκης Ζαρμποζάνη και σε σκηνοθεσία της ιδίας.
  • Σάββατο 5 Απριλίου, η θεατρική ομάδα «Θέσπις» Κερατέας με το έργο: «Τα Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη σε σκηνοθεσία, Σία Δράκου.
  • Τετάρτη 9 Απριλίου, η Θεατρική ομάδα Κάντζας ΦΕΣ «Φίλοιστρον» με το έργο: «Απόπειρα Ληστείας» του Σάμι Φαγιάντ σε σκηνοθεσία, Σάσας Γκούβελου.
  • Σάββατο 12 Απριλίου, η Θεατρική ομάδα «Παντός Καιρού» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανθούσας με το έργο: «Το Μήνυμα» του Αργύρη Χιόνη σε σκηνοθεσία, Δέσποινας Μαραγκουδάκη.
  • Τετάρτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνος – ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. με το έργο: «Η Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία, Νίκου Γκεσούλη.
  • Σάββατο 26 Απριλίου, οι Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης με το έργο: «Η Σημασία να είναι κανείς σοβαρός» του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία, Στρατή Πανούριου.
  • Τετάρτη 30 Απριλίου, ο Θεατρικός Σύλλογος Σπάτων «Το Τέταρτο Κουδούνι» με το έργο: «Ο Ταχυδρόμος» μεταφορά από την Κιν/φική ταινία «Il Postino», σε σκηνοθεσία της ομάδας.

Το Φεστιβάλ λήγει το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 και στην εκδήλωση απονομής αναμνηστικών, η Φιλαρμονική του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο Ξενοφών» θα ερμηνεύσει τραγούδια από το ελληνικό θέατρο.
Όλες οι παραστάσεις γίνονται στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Σπάτων «Χρήστος Μπέκας» (Σταύρου Μπέκα 7) με ώρα έναρξης 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.