“Ανατροπές” στις αναρρωτικές άδειες των εκπαιδευτικών “κυοφορεί” ο υφυπουργός Παιδείας. Το είπε στη Βουλή.

Ανατροπές” στον τρόπο χορήγησης των αναρρωτικών αδειών στους εκπαιδευτικούς, αναμένονται από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου στη Βουλή και σε ερώτηση που σε προγενέστερο χρόνο είχε κατατεθεί από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Κεγκέρογλου.

Βέβαια, για την αναθεώρηση του ισχύοντος νόμου απαιτείται αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος περί συγκρότησης των υγειονομικών επιτροπών και σύμφωνα με όσα άφησε ο υφυπουργός να εννοηθούν, η ευθύνη χορήγησης των αναρρωτικών αδειών θα μεταβιβαστεί στα δημόσια νοσοκομεία.- τώρα, πως αυτό θα γίνει στην πράξη, ενδεχομένως να μη το γνωρίζει ούτε ο ίδιος, όμως “στη χώρα των θαυμάτων” και της διαχρονικής τακτικής, εξαγγέλλουμε και μετά ψάχνουμε τον τρόπο υλοποίησης των εξαγγελθέντων, η “λογική” αυτή συνιστά εθιμική παράδοση και ως τέτοια αξίζει του …. δέοντος σεβασμού!-

Η …καινοτομική όμως αντίληψη του κ. υφυπουργού περί της υγείας των εκπαιδευτικών φαίνεται να αγγίζει και τις περιπτώσεις κύησης, αναζητώντας τρόπους “αντιμετώπισης φαινομένων καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος των αδειών όσο η κύηση βρίσκεται σε εξέλιξη….”

“Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι” είπε ο κ. Παπαθεοδώρου- «να υπάρξει ένας εξορθολογισμός του συστήματος χορήγησης αδειών» ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί. «Πρέπει να πούμε αλήθειες» τόνισε ο κ. υφυπουργός χωρίς να διευκρινίσει αν “οι αλήθειες” που κυοφορούνται στο αντιληπτικό του πεδίο προκύπτουν από κάποια πορίσματα ή αποτελούν καρπό προσωπικής εγκεφαλικής κυοφορίας του…..

Οσονούπω, θα διαπιστωθεί…