Θα εφαρμοστεί η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη πανελλαδικά σε όλες τις τάξεις του Λυκείου

Στο στάδιο δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως βρίσκεται η υπουργική απόφαση με την οποία ρυθμίζεται το θέμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης ως αντισταθμιστικής δομής στο επίπεδο του Λυκείου/ΕΠΑΛ, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Όπως επίσης αναφέρεται στο έγγραφο, με την υπουργική απόφαση θα εφαρμοστεί η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη πανελλαδικά σε όλες τις τάξεις.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση για την ενισχυτική διδασκαλία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την οποία είχε απευθύνει στο υπουργείο η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η βουλευτής έχει επισημάνει ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες χαμηλόμισθων εργαζομένων, αλλά κυρίως ανέργων γονέων, που δυσκολεύονται εξαιρετικά να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις δαπάνες εκπαίδευσης των παιδιών τους και έχει ζητήσει την επαναφορά, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, του επιτυχημένου μοντέλου της ενισχυτικής διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως αποκαλύπτει πάντως ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μελετάται ήδη η δυνατότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ της Ενισχυτικής Διδασκαλίας αντίστοιχης δομής Αντισταθμιστικής Αγωγής σε επίπεδο Γυμνασίου.