Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παλλήνης ενώπιον δικαιούχων, χορηγών, πολιτών & αιρετών

Εγκαινιάστηκε πριν λίγες ώρες από το Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο το δημοτικό κατάστημα που στεγάζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης και το οποίο άρχισε να λειτουργεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η τελετή των εγκαινίων αποτέλεσε την αφορμή συγκέντρωσης για πρώτη φορά όλων των εμπλεκόμενων με οποιαδήποτε ιδιότητα στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και υπό το πρίσμα αυτό, η εκδήλωση ήταν απαραίτητη και πολλαπλά χρήσιμη.

Παραβρέθηκαν αρκετοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, εθελοντές με συνεχή συμμετοχή στις διαδικασίες εξυπηρέτησης των δικαιούχων και πολλοί εκπρόσωποι εταιρειών και επιχειρηματικών ομίλων που συνεισφέρουν προϊόντα τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως, τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», «Βασιλόπουλος», ΜΑΚΡΟ και «Μάρκετ Ιν» και οι εταιρείες Elbisco, Imperial Tobacco, Nestle, Barilla, Mέλισσα ΑΕΒΕ. Κύριος χορηγός της εκδήλωσης των εγκαινίων ήταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας CYTA εκπρόσωπος της οποίας μίλησε προς τους παρευρισκόμενους και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει με «αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης να υποστηρίζει τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου.» Ενδεικτική χειρονομία της εταιρείας CYTA προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης, η προσφορά αριθμού τροχήλατων μεγάλων καλαθιών που θα τοποθετηθούν σε σούπερ μάρκετ της ευρύτερης περιοχής προκειμένου οι πολίτες-καταναλωτές που επιθυμούν να συνεισφέρουν υπέρ των ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας να αποθέτουν είδη βασικής διατροφής.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν τα υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παλλήνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγ. Λιακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παλλήνης κ. Γεώργιος Τέντης, όλοι οι αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Μερτύρης, μεγάλος αριθμός Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Γέρακα κ. Ν. Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης, κ.ά.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος, αναφερόμενος στην λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου είπε και τα εξής:

«στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας, καλούμαστε να κρατήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση ως το τελευταίο οχυρό ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι η ανθρώπινη πόλη μπορεί να γίνει πράξη, αφού είναι ήδη αναγκαιότητα. Σε αυτήν την προσπάθεια μας, καλούμε την τοπική κοινωνία να σταθεί αρωγός αποδεικνύοντας πως είμαστε μια κοινωνία με ανθρωπιά και πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε και να πετύχουμε πολλά περισσότερα…»

Στην εκδήλωση των εγκαινίων χοροστάτησαν ιερωμένοι από τις δημοτικές ενότητες Γέρακα και Παλλήνης.

  • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται επί της οδού Μιαούλη 28 -πλησίον της πλατείας Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου- και εκτείνεται σε χώρο 56 τ.μ.
  • Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου γίνεται με διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο και τον Κανονισμό Λειτουργίας που ψηφίστηκε με την υπ. αριθμ. 314/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την ευθύνη αξιολόγησης των αιτημάτων για ένταξη των πολιτών στην κατηγορία των δικαιούχων, έχει τριμελής επιτροπή από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Παλλήνης. (Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια και επιθυμούν να γίνουν δικαιούχοι, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης στον αριθμό τηλεφώνου: 210-66.046.59)