Κλειστά τα σχολεία στις 15 και 18 Ιουνίου, λόγω των εκλογών της 17ης Ιουνίου

Την εγκύκλιο για την μετάθεση των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και τις ημερομηνίες που θα κλείσουν τα σχολεία λόγω των βουλευτικών εκλογών έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία. Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

«Τα σχολεία που θα χρησιμοποιηθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ως εξεταστικά κέντρα του Ειδικού Μαθήματος των Αγγλικών, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές στις 5 το απόγευμα», αναφέρεται στην εγκύκλιο. Επίσης το υπουργείο ζητεί από τους διευθυντές των σχολείων που «διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κτλ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους».

Ταυτόχρονα, με άλλη εγκύκλιό του, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τις διευθύνσεις εκπαιδευτικών, τα σχολεία καθώς και το υπουργείο Εσωτερικών, ότι λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 15 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, καθώς τα σχολεία θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου, προκειμένου οι αίθουσες τους να χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας.

Ως εκ τούτου, «οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της Στ΄τάξης θα αποσταλούν για την εγγραφή τους στα γυμνάσια στις 14 Ιουνίου 2012 και την ίδια ημερομηνία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου των υπολοίπων τάξεων».

Στην εγκύκλιο του υπουργείου, παρακαλούνται οι διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας να ενημερώσουν άμεσα τα σχολεία περιοχής ευθύνης τους. Σημειώνεται επίσης ότι οι διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας οφείλουν να ενημερωθούν ενυπόγραφα.