Υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης

Με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) συναντήθηκαν, σήμερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Α’ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση και συζήτησαν θέματα που συνδέονται με την επαγγελματική διάσταση του λειτουργήματός τους και με την εκπαίδευση.

Οι δάσκαλοι εστίασαν την αναδορά τους στην έλλειψη χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών καθώς και στα πολλά κενά που εμφανίζουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, ο Φ. Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι θα επιμείνει στην χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, συμφώνησε με το αίτημα της ΔΟΕ για εξαίρεση των σχολείων από τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης και τόνισε την ανάγκη να μην περικοπούν οι αποδοχές των πρωτοδιόριστων δασκάλων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την καταγγελία της ΔΟΕ ότι δεν τηρήθηκε ο κανόνας του 1/5 για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, σημείωσε ότι θα διερευνήσει το ζήτημα. Σε ό,τι δε αφορά στην αξιολόγηση, διαδικασία που προκαλεί ανησυχία στον εκπαιδευτικό κόσμο, ο Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσε το Δ.Σ. της ΔΟΕ ότι η διαδικασία της αξιολόγησης σε καμία περίπτωση δεν είναι για να τιμωρηθούν οι εκπαιδευτικοί, αλλά για να ανταμειφθούν όσοι προσφέρουν. Πρόσθεσε δε, ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι η αποδέσμευση της διαδικασίας αξιολόγησης της εκπαίδευσης από το νόμο 4024 που αφορά συνολικά τη δημόσια διοίκηση.

Αναφερόμενη στην συνεργασία με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Μαρία Ρεπούση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ΔΗΜΑΡ πιστεύει ότι για είναι καλό ένα σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά και εμείς από την πλευρά μας κάνουμε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της μειωμένης χρηματοδότησης και της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Θεωρούμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν και θα έχουν φέτος κανονικά τα βιβλία τους. Οι όποιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό θα αντιμετωπιστούν με πρόσθετες προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων. Αυτή είναι η προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ και ήδη έχουμε τη σχετική διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Άρα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας που την διακρίνει αίσθημα ευθύνης, ελπίζουμε ότι θα συνεργαστεί με την Πολιτεία έτσι ώστε να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλεί η βαθιά οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας και που δυστυχώς δεν αφήνουν ανέγγιχτη την εκπαίδευση»