Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Ν. Βουτζά. Προκλήθηκε από ηλεκτροπληξία Κίσσας!

Αν και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί ώρα 7 μ.μ. στο Νέο Βουτζά, στην Β΄Είσοδο, στην οδό Εκάβης πλησίασε σε κατοικημένη περιοχή, περί ώρα 9 μ.μ.τέθηκε υπό έλεγχο, ανακουφίζοντας τους κατοίκους της περιοχής που προς στιγμή φοβήθηκαν για τα χειρότερα…Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από τη ΔΕΗ, η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτροπληξία κίσσας -πτηνό της οικογένειας των κορακοειδών….- που προκλήθηκε από επαφή της με καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Στην αιτία αυτή αποδίδεται και η πρόσκαιρη διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίες, οφείλεται να επισημανθεί, προσήλθαν στην περιοχή σε σύντομο χρόνο και από δυνάμεις εθελοντών πολιτών – ο δραστήριος Σύλλογος του Νέου Βουτζά “Η Πρόοδος” ασκεί συγκροτημένη και συνεπή επιστασία στον τομέα αυτό και οι άνθρωποί του διαχειρίζονται την ιδέα του εθελοντισμού με μεράκι και με υψηλό αίσθημα ευθύνης…- .

Τέλος καλό για την περιοχή και τους κατοίκους της, ευχής έργον να συνεχίσει η επαγρύπνηση προς όφελος όλων, ακόμη και εκείνων που επιμένουν να απέχουν από τις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας, επιλέγοντας την τηλεόραση της βεράντας τους…!

Χάριν …. τάξεως και μόνο, στο χώρο της πυρκαγιάς έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο -πολύτιμη η συμβολή του– καθώς και υδροφόρες από τους Δήμους Βύρωνα και Κηφισίας.