Ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ & ΤΕΙ. Εντός της ημέρας τα ονόματα των επιτυχόντων στα Σχολεία της χώρας

Ανακοινώνονται σε λίγη ώρα οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στη διεύθυνση results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός).

Τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.

Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας.

Αιτία αυτής της ψαλίδας θεωρείται η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης.

Κατά πληροφορίες, ανοδικά θα κινηθούν οι Νομικές Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κατά 250 μόρια περίπου.

Άνοδος αναμένεται στις Σχολές Φιλολογίας, Ψυχολογίας και τα Παιδαγωγικά Τμήματα, ιδιαίτερα στις περιφερειακές σχολές.

Στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο με τα Πολυτεχνικά Τμήματα, όπως και τα Τμήματα των Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας κλπ αναμένεται να υπάρξει πτώση των βάσεων, ιδιαίτερα στα περιφερειακά τμήματα.

Ακλόνητες οι βάσεις στις Ιατρικές και Οδοντιατρικές Σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, ενώ ανοδικά -σύμφωνα με τον ίδιο- θα κινηθούν και τα λεγόμενα ΤΕΙ παραϊατρικών επαγγελματών.

Αυξομειώσεις αναμένονται στις Σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου, ιδιαίτερα στα περιζήτητα Οικονομικά Τμήματα.