Νέες διακρίσεις του 1ου Λυκείου Παλλήνης στις πολυάριθμες των τελευταίων ετών

mpountouvas
mpountouvas

Στον μεγάλο αριθμό διακρίσεων του 1ου Λυκείου Παλλήνης τόσο εντός του εκπαιδευτικού χώρου –όπως, πολλές πρωτιές μαθητών στις εισαγωγικές στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας- όσο και στις πολυάριθμες εξωδιδακτικές δραστηριότητες του με τα αποτελέσματα των οποίων, εδραιώθηκε στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας η θετική συμβολή του Σχολείου στην διαπαιδαγώγηση και συγκρότηση των εφήβων της πόλης, προστέθηκαν νέες διακρίσεις στην διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, με ενδεικτικότερες τις εξής:

  1. Πρώτο βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) στους μαθητές της Β’ τάξης Καββαδά Δανάη, Κορδαλή Θεοδώρα και Βακαλόπουλο Αντώνη για την επιτυχία τους στο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών «EUSO 2012-13» που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2012 μεταξύ των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Ανατολικής Αττικής!
  2. Οι μαθητές του Σχολείου, Καρβελάς Νικόλαος (Α τάξη), Φαλάρα Πηνελόπη (Α’ τάξη), Φουσέκης Κων/νος (Α’ τάξη), Κορδαλή Θεοδώρα (Β’ τάξη), Σαμόλης Παναγής (Γ’ τάξη) και Φαλάρας Χρήστος (Γ’ τάξη) επέτυχαν στον 73ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού «Ευκλείδης» που έγινε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013.
  3. Ο μαθητής της Γ’ τάξης Φραντζέσκος Μπακατσιάς, ως αθλητής του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών-Καλλιθέας συμμετείχε το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, καταλαμβάνοντας από κοινού με τον συναθλητή του (μαθητή της Γερμανικής Σχολής Αθηνών) στο μεν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την 7η θέση μεταξύ 108 σκαφών (στην κατηγορία ανδρών) και την 5η θέση (στην κατηγορία junior), στο δε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την 4η θέση μεταξύ 115 σκαφών.
  4. Μαθητές της Β’ τάξης του τμήματος των Γαλλικών με την συμπαράσταση της καθηγήτριάς τους Κας Ιωάννας Μπαραμπούτη, ενεργοποίησαν στο Σχολείο κατά το διάστημα 10 Νοεμβρίου έως και 21 Δεκεμβρίου 2012 το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» του Διεθνούς φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make- A- Wish(Κάνε-μία-Ευχή). Τα έσοδα από την πώληση «των αστεριών» θα ενισχύσουν τον αγώνα λιγότερο τυχερών παιδιών που δίνουν αγώνα ζωής και δεν έχουν σύμμαχο το χρόνο.

Αναμφισβήτητα, η κατάκτηση και αυτών των διακρίσεων εμπεριέχει σε σημαντικό βαθμό την καθοδήγηση και ουσιαστική συμβολή των εκπαιδευτικών του Σχολείου οι οποίοι, όπως και σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί τους στο χώρο της εκπαίδευσης, προσπερνώντας τις αντιξοότητες κυρίως, όμως, την απαξιωτική σε σχέση με την προσφορά τους αντιμετώπιση που απολαμβάνουν από την κεντρική διοίκηση του κράτους, συνεχίζουν με συνέπεια αλλά και ποιότητα να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του γνωστικού πεδίου των μαθητών τους.

Διευθυντής του 1ου Λυκείου Παλλήνης είναι ο μαθηματικός κ. Τάσος Μπουντουβάς στην διαχρονική συνεισφορά του οποίου οφείλεται ένα σημαντικό τμήμα της καλής και αποτελεσματικής λειτουργίας του Σχολείου.