Πολυσήμαντη διάκριση τριών Γυμνασίων του Δήμου Παλλήνης σε πανελλήνιο διαγωνισμό περί ανακύκλωσης. 1ο & 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης & Καλλιτεχνικό Γέρακα

Τρία πρωτότυπα, τρισδιάστατα καλλιτεχνικά έργα, φτιαγμένα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά και με χρήση υλικών ζωγραφικής, κατασκευασμένα από μαθητές ισάριθμων Σχολείων του Δήμου Παλλήνης, συγκαταλέγονται στα 120 έργα που επιλέχθηκαν από το σύνολο των Σχολείων της χώρας ως τα καλύτερα στον πανελλήνιο διαγωνισμό Τέχνης με θέμα «Δημιουργώ εκ του μηδενός», ο οποίος απευθυνόταν στους μαθητές των Δ’, Ε’ ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και στους μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου με στόχο την ευαισθητοποίηση και συνειδητοποίηση της αξίας της ανακύκλωσης.

Πρόκειται για έργα ολιγομελών ομάδων μαθητών προερχομένων από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης καθώς και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα τα οποία επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή ως τα καλύτερα σε επίπεδο Σχολείων Ανατολικής Αττικής και ήδη εκτίθενται από κοινού με τα άλλα 117 από τα Σχολεία της χώρας, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Γκράβας του Δήμου Αθηναίων (Κυψέλη, Ταϋγέτου 60, Αθήνα) ως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013. (Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 14.00)

Απομένει η τελευταία φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού κατά την οποία θα βραβευθούν τα 10 καλύτερα έργα, πέντε από Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και πέντε από Σχολεία της Δευτεροβάθμιας με την ευχή στα πέντε καλύτερα να περιέχονται και τα έργα των τριών Γυμνασίων του Δήμου Παλλήνης.
Η τελετή βράβευσης είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γκράβας.

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με έργα των μαθητών & από το Δήμο Παλλήνης

Την ίδια ημέρα που η προσδοκία των μαθητών των τριών Γυμνασίων του Δήμου Παλλήνης να περιέχονται τα έργα τους στα πέντε καλύτερα του πανελλήνιου διαγωνισμού θα αποκορυφώνεται, ο Δήμος Παλλήνης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, πήρε την πρωτοβουλία να εκθέσει το σύνολο των έργων που αντιπροσωπεύουν κάθε Σχολείο του Δήμου Παλλήνης.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 – Κ.Ε.Ε.Τ. (πρώην αποθήκες Καμπά) στην Κάντζα και θα ακολουθήσει βράβευση των έργων που επιλέχθηκαν ανά σχολική μονάδα με ειδική αναφορά στα τρία έργα που συγκαταλέγονται στα 120 καλύτερα από το σύνολο των Σχολείων της χώρας.