Η ώρα της κρίσης πλησιάζει και για τους δημότες του Δήμου Παλλήνης και για τους δημοτικούς άρχοντες

Η κατάσταση στο Δήμο μας είναι ήδη γνωστή από πλήθος δημοσιευμάτων και θεωρώ ότι δεν είναι σκόπιμο να τα επαναλάβω.

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι, τόσο σε βασικές υποδομές (αποχέτευση, πρωτοβάθμια υγεία, φυσικό αέριο), όσο και σε θέματα ποιότητας ζωής, αλλά και καθημερινότητας.

Επίσης, θεωρώ ότι είναι ευρέως γνωστός και ο πλήρως αδιαφανής τρόπος με τον οποίο διοικείται ο Δήμος μας, τόσο στα οικονομικά, όσο και στις λοιπές δραστηριότητές του.

Πλήρης και απόλυτη εξουσία ενός ανδρός, του κ. Δημάρχου, που περιφρονώντας τους δημότες απαξιοί να απαντήσει για οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες που περιγράφονται στα πορίσματα των ορκωτών λογιστών και παράλληλα τον κατηγορεί σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Αντ’ αυτού, βέβαια, απαντούν οι στενοί του συνεργάτες, δημοσιεύοντας καθημερινά φωτογραφίες με «έργα με ονοματεπώνυμο και αριθμό».

Μήπως απαντούν έτσι σε λάθος θέμα;

Γιατί το ερώτημα είναι η διαφάνεια στην κατασκευή έργων και όχι αν κατασκευάζονται έργα.

Και βέβαια, εφόσον, κατασκευάζονται, τίθενται τα ερωτήματα κατόπιν για την ποιότητά τους, το κόστος κατασκευής, τις διαδικασίες ανάθεσης, καθώς και το χρόνο κατασκευής τους.

Μήπως έγινε ποτέ ενδιάμεσα διαβούλευση με τους πολίτες (όπως επιβάλλεται από το νόμο) για να καταγραφούν τα άμεσα προβλήματα της κάθε περιοχής και να καλυφθούν έτσι οι άμεσες προτεραιότητες;

Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τον κ. Δήμαρχο Παλλήνης, ο οποίος μετράει ήδη εννιά χρόνια δημαρχιακής θητείας στον Καλλικρατικό Δήμο Παλλήνης και άλλα δεκατρία χρόνια στο Δήμο Γέρακα, δηλαδή σύνολο 22 χρόνια.

Οι πολίτες του Δήμου μας καλούνται οι ίδιοι, με τη συμμετοχή τους στις ερχόμενες εκλογές, να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.

Είναι, όντως, ευχαριστημένοι οι ίδιοι, ή η σημερινή δημοτική αρχή με τα πληθωρικά μέσα προβολής και τις άριστες δημόσιες σχέσεις που διαθέτει προσπαθεί εναγωνίως να τους πείσει ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι;

Αδικείται μήπως ο Δήμαρχος με την έντονη κριτική που του ασκείται ή μήπως ο ίδιος αδικεί τον εαυτό του, καθώς και τους δημότες που έτυχε να κατοικούν στο Δήμο;

Οι δημότες πλέον θα έχουν το λόγο για να δώσουν απάντηση με την επιλογή τους.

Κάθε λαός έχει τους άρχοντες που του αξίζει. Και εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι μας αξίζουν καλύτεροι άρχοντες.

Μιχάλης Παπαδογιάννης
πρ. Διευθυντής Τράπεζας
Ιδρυτικό Μέλος της Δημοτικής
Παράταξης Δήμου Παλλήνης, «ΕΜΕΙΣ η Πόλη μας»