Στις 22 Ιουνίου η συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για την πολεοδόμηση του Εμπορικού Κέντρου στο Κτήμα Καμπά

Όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο “Νεολόγος” την Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 9 π.μ. συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του υπουργείου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος με αντικείμενο την έκδοση γνωμοδότησης επί του αιτήματος της εταιρείας, “Κάντζα Εμπορική Α.Ε.” θυγατρικής της εταιρείας REDS Α.Ε. του Ομίλου Ελλάκτωρ Α.Ε. να της εγκριθεί άδεια πολεοδόμησης επιφάνειας 315 στρεμμάτων στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά στην Κάντζα. 

Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει η κ. Ειρήνη Κλαμπατσέα, Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Δήμου Παλλήνης, της εταιρείας και συλλογικών φορέων της περιοχής.

Ακριβείς πληροφορίες του “Ν” αναφέρουν ότι προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχουν προωθηθεί ατύπως, πληροφορίες από μεν το Δήμο Παλλήνης ότι «συναινεί» στην έγκριση της αίτησης «εμφανιζόμενος ως ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα ανταλλάγματα που εξασφάλισε από την εταιρεία μέσω …μνημονίου» και από δε τους εκπροσώπους διαφόρων συλλογικοτήτων ότι κατέθεσαν προφορικώς και γραπτώς «σοβαρές αντιρρήσεις για την ανέγερση του Εμπορικού Κέντρου.»

Η γνωμοδότηση του επταμελούς Δ.Σ. του ΚΕΣΥΠΟΘΑ αφενός θα προωθηθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου η οποία και θα έχει τον τελικό λόγο επί του αιτήματος της εταιρείας και αφετέρου θα απαλλάξει ή μάλλον θα ανακουφίσει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης από ένα ζήτημα το οποίο διαχειρίστηκε με τρόπο που συνιστά την επιτομή της ανεπάρκειας και της προχειρότητας.

Οι λόγοι

1. Εισηγήθηκε το 2015 στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης αρνητική πρόταση προς το έργο κατασκευής του Εμπορικού Κέντρου με κύριο σκεπτικό: όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν την τελευταία 15ετία από τη Δικαιοσύνη –συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου της Επικρατείας- και αφορούν τους χαρακτηρισμούς γης στα Μεσόγεια είναι ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ κατά συνέπεια δεν μπορεί να ανεγερθεί το Εμπορικό Κέντρο στο Κτήμα Καμπά! (Σημ. «Ν»: η γνωμάτευση για την ακυρότητα των Νόμων που υιοθετήθηκε άκριτα από το Δ.Σ.,  κόστισε στο Δήμο Παλλήνης 19.000 € προ Φ.Π.Α. !)

2. Έφερε (προ εικοσαημέρου) στο Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότηση καθηγητή Νομικής Σχολής με την οποία –σε απλή γλώσσα- λέει ότι ΟΛΕΣ οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης που αμφισβήτησε το 2015 Δημοτικό Συμβούλιο ισχύουν και είναι νόμιμες!

3. Πρότεινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τη σύσταση Επιτροπής από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, προκειμένου να διαπραγματευθεί με την εταιρεία «περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη» ενώ γνώριζε καλά ότι η συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ ήταν …επί θύραις!

Γίνεται αντιληπτό ότι μετά την συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου, ουδείς λόγος συντρέχει για την ύπαρξη της Επιτροπής. (παρεμπιπτόντως: το γεγονός ότι για ένα ζήτημα της Παλλήνης οι συμμετέχοντες στην επιτροπή δεν προέρχονται από τη δημοτική ενότητα Παλλήνης, έγινε αφορμή  για να παραχθούν στην Κάντζα διάφορα ανέκδοτα, κάποια, αρκετά επιτυχημένα!)

Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι…
Οψόμεθα εις Φιλίππους!