fbpx

Επίκειται συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για την Πολεοδόμηση του Κτήματος Καμπά. Αύριο, συνέρχεται το Δ.Σ. Παλλήνης

Επανέρχεται στο προσκήνιο το έργο κατασκευής του Εμπορικού Κέντρου στο Κτήμα Καμπά της Κάντζας Παλλήνης ως Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) αυτή τη φορά σε επίπεδο Υπουργείου Χωροταξίας. Ειδικότερα: εισάγεται προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) το αίτημα της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Κάντζα Εμπορική Α.Ε.» -θυγατρική της REDS A.E. του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ- για έγκριση πολεοδόμησης του έργου.

Φωτογραφία: Ειρήνη Κλαμπατσέα, Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος με τον υπουργό Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για το επόμενο δεκαήμερο -δεν είναι επακριβώς γνωστή η ημέρα σύγκλισης του Συμβουλίου- και σε αυτήν θα προσκληθούν εκπρόσωποι της εταιρείας, του Δήμου Παλλήνης και με βάση ορισμένες πληροφορίες του “Ν” εκπρόσωποι τοπικών συλλογικοτήτων που έχουν εκδηλώσει άμεσο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη επένδυση.

Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει η κ. Ειρήνη Κλαμπατσέα, Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος η οποία κατέχει καλώς το θέμα και μάλιστα στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Αττικής που έγινε στο Λαύριο παρουσία του πρωθυπουργού και πολλών υπουργών, ανέπτυξε εκτενώς τις (κριτικές και επικριτικές) απόψεις της.

Το επταμελές Κεντρικό Συμβούλιο καλείται να αποφανθεί γνωμοδοτικά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από την οποία και θα ληφθεί η τελική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, με την υπ’ αριθ. 101/2015 απόφασή του, γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία αρνητικά στην πρόταση πολεοδόμησης του κτήματος Καμπά. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση παρουσιάστηκε σχέδιο απόφασης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλλήνης το περιεχόμενο της οποίας υιοθετούσε τις απόψεις τεχνικού συμβούλου που με απευθείας ανάθεση αντί τιμήματος 20.000 € ανέλαβε την υποχρέωση να τεκμηριώσει την άρνηση του Δήμου Παλλήνης προς την πολεοδόμηση του έργου.

ktima_kampa_poleodom_013_780x385-7650485
Η γνωμοδότηση του κ. Συμβούλου που όπως προαναφέρθηκε υιοθετήθηκε ασμένως από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης, ουσιαστικά αμφισβητούσε τη νομιμότητα όλων (!) των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας με αποτέλεσμα να εκδοθεί απορριπτική -κατά πλειοψηφία- απόφαση εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το οξύμωρο έως και τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι αύριο, Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 η δημοτική αρχή θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο νεότερη γνωμοδότηση γνωστού δικηγορικού γραφείου

με την οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται,

“τα επί μέρους επιχειρήματα του Δήμου, που εκφράσθηκαν με την υπ’ αριθ. 101/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, ως προς πλημμέλειες των παραπάνω π.δ., σε σχέση με τη γεωργική γη, την ανάσχεση του σχεδίου πόλης, τη μη συμβατότητα με τον υπερκείμενο σχεδιασμό κλπ., έχουν κριθεί και απορριφθεί με τις ΣτΕ 3179/2009, 3180/2009 και 4294/2015 και έχουν αντιμετωπισθεί με το ΠΕ 185/2011 του ΣτΕ.”

Με απλά ελληνικά και σε ελεύθερη μετάφραση, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής κ. Φίλιππος Σπυρόπουλος, «λέει» προς τον κ. Δήμαρχο, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης το 2015 χειραγωγήθηκε προς μία απόφαση η οποία από αρχής μέχρι τέλους είναι νομικά αστήρικτη.-σελίδα 6 της γνωμοδότησης του – κατά συνέπεια στερείται κάθε σοβαρότητας και μάλιστα επιχορηγημένης με το ποσόν των 20.000!

Για ποιο λόγο ελήφθη η απόφαση του Δ.Σ με αυτό το περιεχόμενο, μάλλον θα δεν θα το πληροφορηθούμε ποτέ, μπορεί όμως ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να ενισχύσει τις δικές του υποψίες!

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Παρεμπιπτόντως, αύριο, Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 ώρα 19:30 και σε ξεχωριστή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης καλείται σε συνεδρίαση προς “ενημέρωση σχετικά με το Κτήμα Καμπά και λήψη απόφασης για επικαιροποίηση της υπ΄αριθμ. 219/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.”

Ποια είναι η υπ΄αριθμ. 219/2017 απόφαση; Αφορά το “Μνημόνιο” Δήμου και εταιρείας για “αντισταθμιστικά έργα ύψους 6 εκατ.”