Θυμός & προβληματισμός στην Παιανία για τον τρόπο που διοικήθηκε στη δεκαετία 2007-2017 η “Συνιδιοκτησία”

Γ.Σ. Συνιδιοκτησίας Παιανίας

Επιβεβαιώθηκαν όσοι στην Παιανία επίμονα ζητούσαν τα δύο τελευταία χρόνια να πληροφορηθούν τι συμβαίνει στην Συνιδιοκτησία και σε ποιό σημείο της “κατηφόρας” βρίσκεται σήμερα ο φορέας.

Ο απολογισμός των “πεπραγμένων” της δεκαετίας που παρουσιάστηκε από την Δεκαμελή Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας, 28 Αυγούστου 2017, απέδειξε ότι τα άτομα που διοίκησαν τον Συνεταιρισμό στο διάστημα 2007-2017 όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν στις στοιχειώδεις δεσμεύσεις που απορρέουν από το καταστατικό –ουδέποτε προκήρυξαν εκλογές..!- δεν τηρήθηκαν πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ., δεν εγκρίθηκαν από τις Γ. Σ. οι ετήσιοι ισολογισμοί με αποτέλεσμα να θεωρούνται άκυροι αν και υπέβαλλαν κανονικά ετησίως στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. τις ετήσιες οικονομικές δηλώσεις, καθώς και το Ε9 συνέχισαν μέχρι και το 1ο τετράμηνο του 2017 να εισπράττουν χρήματα για ενοικιάσεις ανύπαρκτων χορτολιβαδικών εκτάσεων και να μη πληρώνουν τις υποχρεώσεις των ακινήτων του Συνεταιρισμού, δηλαδή ρεύμα – τηλέφωνο – ΕΝ.Φ.Ι.Α. – φόρους – συντήρηση ακινήτου, κτλ.

Τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα της Συνιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των παρισταμένων και ανάγκασαν τον πρώην Δήμαρχο Δήμου Παιανίας, κ. Δημήτριο Δάβαρη να απευθυνθεί προς τον σημερινό Δήμαρχο κ. Σπύρο Στάμου, ο οποίος και ηγείτο επί δεκαετία του Συνεταιρισμού, λέγοντας του, “με όλα αυτά που έκανες στη Συνιδιοκτησία δεν μπορώ να σκεφτώ τι έχεις κάνει στο Δήμο!”

(Τα όσα διαδραματίστηκαν στη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού, παρουσιάζονται από τον τακτικό αρθρογράφο του “Ν” κ. Γιώργο Αλάνη σε άρθρο εξαιρετικού ενδιαφέροντος που μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ)

Ακολουθεί το σύνολο του απολογισμού που διαβάστηκε στη Γενική Συνέλευση από τον πρόεδρο της Δεκαμελούς Προσωρινής Διοκούσας Επιτροπής, κ. Γιώργο Στάμου (φωτογραφία)

Αγροτικός Συνεταιρισμός Συνιδιοκτησίας Παιανίας
Σπύρου Αγγελή 14, Παιανία
28 Αυγούστου 2017

Θέμα: Απολογισμός Έργου Προσωρινής Δεκαμελούς Διοικούσας Επιτροπής Αγροτικού Συνεταιρισμού Συνιδιοκτησίας Παιανίας

Θα σας κάνω μια σύντομη εισαγωγή προκειμένου να σχηματίσετε πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Οι τελευταίες σύμφωνα με το καταστατικό εκλογές στην Συνιδιοκτησία έγιναν το 2007. Η θητεία της νέας διοίκησης σύμφωνα το καταστατικό ήταν τριετής και αποτελείτο από τους

Σπύρο Στάμου (Πρόεδρο), Κώστα Πρίφτη (Αντιπρόεδρο), Νίκο Δάβαρη (Γραμματέα), Παναγιώτη Σταμάτη (Ταμία) και μέλη τους Σπύρου Ανδρέου, Γιώργο Γεωργάκη, Άγγελο Δάβαρη, Γιώργο Δάβαρη, Χρήστο Σιδέρη και Σπύρο Τασσόπουλο

(οι Σπύρος Τασσόπουλος και Γιώργος Γεωργάκης παρέμειναν στο παράνομο Δ. Σ. μέχρι το 2012).

Όφειλε το εκλεγμένο Δ. Σ. μετά την λήξη της τριετίας να προκηρύξει εκλογές το 2010. Αυτό όμως ποτέ δεν έγινε μέχρι το 2017, οπότε και έγινε η έκτακτη Γ. Σ. και η ψήφιση της δεκαμελούς επιτροπής.

Αντί αυτού και επειδή το 2014 ο τότε εντός εισαγωγικών πρόεδρος της Συνιδιοκτησίας (και τον αναφέρω ο εντός εισαγωγικών διότι δεν ήταν σύμφωνα με το καταστατικό νόμιμος πρόεδρος) εκλέχθηκε Δήμαρχος και στη συνέχεια ορίστηκαν παρανόμως από το μη εκλεγμένο Δ. Σ. και χωρίς να έχουν δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό εγγράφως 2 φορές πρόεδροι μέχρι το 2016, (οι κύριοι Κώστας Πρίφτης και Νικόλαος Δάβαρης) χωρίς μάλιστα να προκηρύξει εκλογές.

Από το 2007 μέχρι και την ανάληψη της διοικήσεως από την δεκαμελή επιτροπή δεν τηρήθηκαν ποτέ πρακτικά Δ. Σ. – Γ. Σ. – Βιβλία μελών – Βιβλία ισολογισμών, δεν εγκρίθηκαν από τις Γ. Σ. οι ετήσιοι ισολογισμοί με αποτέλεσμα να θεωρούνται άκυροι αν και υπέβαλλαν κανονικά ετησίως στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. τις ετήσιες οικονομικές δηλώσεις, καθώς και το Ε9.

Το 2013 πραγματοποίησαν ανάληψη 80 περίπου ευρώ από τον λογαριασμό της Συνιδιοκτησίας που υπήρχε στην Τράπεζα Πειραιώς και στην συνέχεια έκλεισαν τον λογαριασμό σύμφωνα με δήλωση του Διευθυντού της Τράπεζας Πειραιώς Παιανίας (ποινικό αδίκημα), χωρίς μέχρι της ανάληψης της διοικήσεως από την δεκαμελή επιτροπή να έχει ανοιχθεί νέος.

Όμως συνέχιζαν μέχρι και το 1ο τετράμηνο του 2017 να εισπράτουν χρήματα για ενοικιάσεις ανύπαρκτων χορτολιβαδικών εκτάσεων, χωρίς όμως να πληρώνουν τις υποχρεώσεις των ακινήτων του Συνεταιρισμού, δηλαδή ρεύμα – τηλέφωνο – ΕΝ.Φ.Ι.Α. – φόρους – συντήρηση ακινήτου κτλ.

Αναλυτικότερα η Διοίκηση της Συνιδιοκτησίας δηλαδή ο κύριος Στάμου Σπύρος έπραξε τα παρακάτω (διότι αυτός την διοικούσε επίσημα και ανεπίσημα):

1. Είχε αφαιρέσει τις μαρμάρινες πλάκες όπου αναγράφονταν τα ονόματα όλων των δωρητών και είχαν αποθηκευτεί ευτυχώς εκτός τους κτηρίου. Μετά από απαίτησή μας τοποθετήθηκαν άμεσα.

2. Είχε προσλάβει ανεπίσημα φύλακα με όχημα προκειμένου να αποτρέπει τις κλοπές και καταστροφές στον κάμπο της Παιανίας από το 2007 μέχρι και το 2015 σύμφωνα με προφορική δήλωση του ιδίου εργαζόταν αμισθή – εθελοντικά.

3. Είχε προσλάβει ανεπίσημα γραμματέα από το 2007 έως το 2015. Δεν γνωρίζουμε εάν πληρωνόταν.

4. Δεν πλήρωνε το ρεύμα του ακινήτου με αποτέλεσμα να γίνει διακοπή από τη Δ.Ε.Η. το Δεκέμβριο του 2016 (στη συνέχεια ήρθε σε διακανονισμό και πλήρωσε μόνο μία δόση).

5. Δεν πλήρωνε τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. με αποτέλεσα το χρέος να έχει φτάσει μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μας στα 9.500 ευρώ.

6. Δεν πλήρωσε τον λογαριασμό του τηλεφώνου με αποτέλεσμα να φθάσει το χρέος στα 404 ευρώ και τον Φεβρουάριο του 2016 ο Ο.Τ.Ε. προχώρησε στην διακοπή της σύνδεσης.

7. Το μόνο που έπραξε ευτυχώς ήταν το 2011 να προβεί στις προβλεπόμενές από τον νομό ενέργειες προκειμένου η Συνιδιοκτησία να εγγραφεί στο εθνικό μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όμως όφειλε από το 2011 και μετά να υποβάλλει τους ετήσιους ισολογισμούς εγκεκριμένους από τις Γ. Σ. καθώς και αποσπάσματα Δ. Σ. και Γ. Σ. ηλεκτρονικά στο Υπουργείο, πράγμα το οποίο ποτέ δεν έγινε με αποτέλεσμα η Συνιδιοκτησία να φαίνεται στο Υπουργείο ανενεργή και σύμφωνα με τον νόμο πρόκειται να τεθεί σε εκκαθάριση και διαγραφή, τα δε ακίνητα της θα πήγαιναν την αρχή στο Τ.Α.ΥΠ.ΕΔ. και σύμφωνα με πρόσφατο νόμο σε άλλο φορέα.

Δηλαδή θα έχανε η Παιανία τα ακίνητα της Συνιδιοκτησίας λόγω άγνοιας και αδιαφορίας του τότε προέδρου Σπύρου Στάμου καθώς και των μελών του Δ. Σ. τα οποία έπρεπε να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους διότι σύμφωνα με το Σύνταγμα κανείς πολίτης δεν δικαιολογείται να έχει άγνοια νόμου.

Στη συνέχεια στις 06 Απριλίου του 2017, μετά από ψηφοφορία της πλειοψηφίας των παρόντων μελών της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Α.Σ.Σ.Δ.Χ.Π. λάβαμε τις εξής εντολές:

1. Να προβούμε σε άμεση τροποποίηση του καταστατικού του Συνεταιρισμού σύμφωνα με τον νόμο 4384/2016 (δεν είχε γίνει καμία τροποποίηση από το 1986) και

2. Μετά την έγκριση των τροποποιήσεων του καταστατικού από το Ειρηνοδικείο Κρωπίας, στην προκήρυξη εκλογών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νέου καταστατικού.

Εκλεχθήκαμε όπως προείπα στις 6 Απριλίου 2017 και έπρεπε να υποβάλλουμε την τροποποίηση του καταστατικού μέχρι τις 24 Απριλίου 2017.

Αν και παρεμβάλλοντο οι διακοπές του Πάσχα καταφέραμε να καταθέσουμε την τροποποίηση του καταστατικού 4 ημέρες πριν την λήξη της διορίας το οποίο και εγκρίθηκε χωρίς να γίνει καμία παρατήρηση η καθυστέρηση.

Όλα αυτά βέβαια με την βοήθεια του κυρίου Μπουλμέτη Κωνσταντίνου, που χωρίς αυτόν δεν θα προλαβαίναμε τίποτα, διότι με τις γνωριμίες του σε κυβερνητικό επίπεδο ελύνοντο τα προβλήματα πάρα πολύ γρήγορα.

Στη συνέχεια αφού δημοσιεύτηκε το νέο Καταστατικό σε προβλεπόμενη εφημερίδα, προκηρύξαμε άμεσα εκλογές σύμφωνα με την εντολή που είχαμε πάρει.

Πλέον των παραπάνω, επειδή δεν υπήρχε νόμιμο Δ. Σ. και επειδή δεν παραλάβαμε από κανέναν, με την ανάληψη της εντολής προβήκαμε και στις παρακάτω ενέργειες:

1. Έγινε καταγραφή της κατάστασης του κτηρίου.

2. Διεξήχθη καταμέτρηση των υλικών και απογραφή του αρχείου.

3. Εγράφησαν πρακτικά σε όλα τα προβλεπόμενα βιβλία τα αφορόντα την θητεία μας.

Διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

1. Δεν βρέθηκε μητρώο μελών αν και στο πρακτικό Γ. Σ. με αριθμό 14/2007 αναγράφεται ότι τα εγγεγραμμένα μέλη είναι 863. Αντί αυτού βρέθηκε μία λίστα με 290 εγγεγραμμένα μέλη σύμφωνα με την οποία εκλέχθηκε η δεκαμελής επιτροπή.

2. Βρέθηκαν ηλεκτρολογικές βλάβες που αποκαταστάθηκαν με έξοδα του Δημάρχου.

3. Δεν υπήρχαν πυροσβεστήρες οι οποίοι και αγοράστηκαν από τον Δήμο.

4. Ήταν ετοιμόρροπη η τζαμαρία των γραφείων και αποκαταστάθηκε με έξοδα του Δήμου.

5. Δεν υπήρχε συναγερμός ο οποίος τοποθετήθηκε μόνο στον χώρο των γραφείων με έξοδα του Δημάρχου.

6. Βρέθηκε μεγάλος αριθμός κατεστραμμένων καθισμάτων τα οποία αν και υπήρχε στεγασμένος χώρος αυτά είχαν τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο στο πίσω μέρος του κτηρίου με αποτέλεσμα να καταστραφούν (αγοράστηκαν 250 καθίσματα αξίας 8 εκατομμυρίων δραχμών εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια είχαν δοθεί από τον Στρατηγό Κατσιμίχα. Βρέθηκαν 183).

7. Βρέθηκαν σπασμένες τουαλέτες και σιφώνια, γυμνές πρίζες, σπασμένες πόρτες (διότι η αίθουσα είχε παραχωρηθεί και για σχολικά πάρτι). Αποκαταστάθηκαν μόνο τα ηλεκτρολογικά από τον Δήμο.

8. Δεν βρέθηκε το όχημα της Συνιδιοκτησίας διότι αποδείχθηκε ότι είναι στο όνομα του Δήμαρχου και παρανόμως έφερε το λογότυπο του Συνεταιρισμού.

9. Πραγματοποίησε χωρίς την έγκριση της Γενικής Συνελεύσεως, το πρώτο τετράμηνο του 2017 αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Συνεταιρισμού κατά 4.000 ευρώ καθώς και νέα αύξηση το τρίμηνο Μάιο – Ιούνιο – Ιούλιο του 2017 άλλη αύξηση άλλων 4.000 ευρώ χωρίς να μας ενημερώσει και στις 2 περιπτώσεις ενώ είμασταν εκλεγμένη διοικούσα επιτροπή.

(Ενδέχεται όμως να έχει κάνει ταμειακή διευκόλυνση με αποτέλεσμα αυτά τα χρήματα να γίνουν στο μέλλον απαιτητά από τον ίδιο.)

10. Κατά την διάρκεια της θητείας μας δεν εισπράξαμε και δεν διαχειριστήκαμε χρηματικά ποσά.

11. Δεν μας παρέδωσε κανείς ταμείο με αποτέλεσμα να ζητηθούν οι ισολογισμοί από το 2011 μέχρι και σήμερα (δεν μας δόθηκαν όλα τα έτη) από την λογίστρια του Συνεταιρισμού και στην συνέχεια αφού έγινε ένας άτυπος πρόχειρος έλεγχος και διαπιστώθηκαν οι παρακάτω οφειλές:

a. Φόρος εισοδήματος του 2016 (πληρώθηκε από τον Δήμαρχο).

b. Φόρος επιτηδεύματος 2016 ύψους 1000 ευρώ (πληρώθηκε από τον Δήμαρχο).

c. Δ.Ε.Η. ύψους 3.860 ευρώ (πληρώθηκε από τον Δήμο)

d. ΕΝ.Φ.Ι.Α. των 10 τελευταίων ετών 9.500 ευρώ (πληρώθηκε από τον Δήμαρχο).

e. Cosmote είχε διακοπεί η σύνδεση τον Φεβρουάριο του 2016 λόγω χρέους ύψους 403,77 ευρώ και πληρώθηκε από τον Δήμαρχο τον Απρίλιο του 2017.

f. Πληρώθηκαν τα έξοδα δημοσίευσης της τροποποίησης του καταστατικού 65 ευρώ από τον Δήμαρχο (μετά από συνεχείς οχλήσεις 2 εβδομάδων).

g. Το χρέος προς τον κύριο Μαντά Μιχαήλ ύψους 1.521 ευρώ το οποίο όμως είχε εξοφληθεί αλλά δεν υπήρχε το παραστατικό το οποίο και μας έστειλε σε Φ. Α.

h. Πληρώθηκαν τα έξοδα της δικηγόρου για την τροποποίηση του καταστατικού 1.500 ευρώ από τον Δήμαρχο.

i. Οφείλονται χαρτόσημα και λοιποί φόροι 335 ευρώ.

j. Διόρθωση Ε9. Έχει δηλωθεί η αίθουσα της Συνιδιοκτησίας στο έντυπο Ε9 ως αποθήκη, ενώ η άδεια αναγράφει ότι είναι κτήριο γραφείων με αποτέλεσμα πρέπει να γίνει διόρθωση του Ε9 των 5 τελευταίων ετών εάν το ποσό πληρωθεί εφάπαξ ανέρχεται περίπου στις 8.000 ευρώ ή αν το ποσό πληρωθεί με δόσεις θα είναι μεγαλύτερο λόγω των προσαυξήσεων.

k. Αναμένεται η μεταβίβαση του οχήματος Lada στη Συνιδιοκτησία. Πρέπει να γίνει η επισκευή φθαρμένων καθισμάτων (δεν έχει γίνει).

m. Οφείλεται η παράδοση του ποσού των 130 ευρώ στην δεκαμελή επιτροπή που αφορά το υπόλοιπο ταμείου (ταμείο έδρας).

n. Είχε εισπραχθεί ενοίκιο από χορτολιβαδικές εκτάσεις ύψους 627 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2017 (οφείλεται). o. Οφείλεται ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2017 περίπου 800 ευρώ.

p. Δεν έχει πληρωθεί το λογιστικό γραφείο για 10 χρόνια με αποτέλεσμα να οφείλεται μέχρι τις 30 Ιουλίου 2017 το ποσό των 4.690 ευρώ.

Θέλω να τονίσω ότι αναγκάστηκε να πληρώσει ο κύριος Στάμου Σπύρος διότι δεν θα μπορούσαμε να προβούμε στις τροποποιήσεις του καταστατικού, τις οποίες θα έπρεπε να είχε κάνει ο ίδιος καθώς επίσης ο κύριος Στάμου Σπύρος και η μη νόμιμη διοίκηση της Συνιδιοκτησίας είχε εισπράξει τα ενοίκια από τις χορτολιβαδικές εκτάσεις οι δε πληρωμές, όσες τελικά πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πιέσεων της διοικήσεώς μας τις πραγματοποίησε μερικώς όπως προανέφερα.

Για όλες τις προαναφερόμενες οφειλές και πιθανές άλλες που δεν βρήκαμε ο πρώην πρόεδρος της Συνιδιοκτησίας κύριος Σπύρος Στάμου έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για πλήρη κάλυψη από τον ίδιο.

Πλέον των προαναφερόμενων διαπιστώθηκε ότι ο κύριος Σπύρος Στάμου πραγματοποιούσε και οικονομικές διευκολύνσεις στην Συνιδιοκτησία όπως για παράδειγμα στις αρχές του 2011 έδωσε 1.200 ευρώ και στο τέλος του ιδίου έτους τα έλαβε πίσω. Ομοίως στις αρχές του 2012 έδωσε 1.000 ευρώ και στο τέλος του ιδίου έτους τα έλαβε πίσω.

Επίσης διαπιστώσαμε ότι συγκεκριμένα το 2011 έγινε μια αγορά για έπιπλα και λοιπό εξοπλισμό ύψους 32.309 ευρώ και το ίδιο έτος αγορά λοιπού εξοπλισμού ύψους 11.383 ευρώ. Δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτά γιατί δεν έχουμε τα τιμολόγια.

Κάθε χρόνο ο ετήσιος ισολογισμός έκλεινε με ζημίες. Επίσης εδίδοντο δωρεές στον Επιμορφωτικό, στο Κτησιφόντα, σε εξωραϊστικούς συλλόγους χωρίς την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων όπως προβλεπόταν.

Θέλω να τονίσω ότι η νόμιμη σύμφωνα με το καταστατικό θητεία του Δ. Σ. που ηγείτο ο κύριος Στάμου Σπύρος ήταν από το 2007 έως το 2010.

Οι επόμενες διοικήσεις 2010 έως 2014 και 2014 έως τις 06 Απριλίου του 2017, μέχρι δηλαδή την ανάληψη της διοικήσεως από την Δεκαμελή Επιτροπή, όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει είναι παράνομες λόγω λήξης της θητείας των.

Τώρα γιατί πήραμε αυτήν την απόφαση για εκλογές τέλος Αυγούστου;

Διότι αναμένεται η τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία συντάχθηκε με ενέργειες του κυρίου Μπουλμέτη Κωνσταντίνου, σύμφωνα με την οποία δίδεται παράταση της υλοποίησης του νόμου 4384/2016 μέχρι τέλους του έτους οπότε η Συνιδιοκτησία δεν θα θεωρείται υπό διαγραφή και θα έχουμε τον χρόνο και την εντολή από την Γ. Σ. εμείς ή το νέο Δ. Σ. να κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να σωθούν τα ακίνητα της Συνιδιοκτησίας.

Επίσης εάν δεν βγει η τροπολογία τότε θα έχει το δικαίωμα το νέο Δ .Σ. να κάνει ένσταση στην απόφαση του Υπουργείου μόλις αυτή μας κοινοποιηθεί.

Όμως με τι χρήματα θα πλήρωνε το νέο Δ. Σ. τον δικαστικό αγώνα, του φόρους του Συνεταιρισμού, τις οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του λογιστικού γραφείου, τους εκκαθαριστές για την εκκαθάριση και στη συνέχεια τους δικηγόρους για την νέα υγιή μορφή της που έχουμε σχεδιάσει; Τέλος όλες οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από το νέο καταστατικό θα πρέπει να υλοποιηθούν από το νέο Δ. Σ.

Μια είναι η λύση να πληρωθούν οι υποχρεώσεις από τον Δήμαρχο, διότι από το 2007 μέχρι και το 2017 χρησιμοποιούσε αφιλοκερδώς το ακίνητο της Συνιδιοκτησίας δεν ξέρω για ποιους λόγους και όχι για τον σκοπό τον οποίο κατασκευάστηκε και αναφέρεται στο καταστατικό (Ο Συνεταιρισμός αποσκοπεί… στην οικονομική ανάπτυξη των μελών του μέσα σε μια κοινή επιχείρηση).

Σημειωτέον ότι κατασκευάστηκε με δωρεές ιδιοκτητών αγροτικής γης της Παιανίας. Το νέο Δ. Σ. θα έχει λάβει και την εντολή ενοικίασης του κτηρίου από τον Δήμο Παιανίας αφού πρώτα ο Δήμος προκηρύξει ανάλογο διαγωνισμό διάρκειας 1ος μηνός, τον οποίο όμως ο Δήμαρχος παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν προκηρύσσει.

Σημειωτέον το 2010 (προεκλογική περίοδος) ο προηγούμενος Δήμαρχος Δάβαρης Δημήτριος είχε προβεί σε προκήρυξη διαγωνισμού προκειμένου να ενοικιάσει ο δήμος το κτήριο αλλά ο κύριος Σπύρος Στάμου αρνήθηκε να το νοικιάσει.

Σε περίπτωση που δεχτεί ο σημερινός Δήμαρχος να νοικιάσει το κτήριο της Συνιδιοκτησίας με 3.000 ευρώ μηνιαίως θα μπορεί πλέον το Δ. Σ. της Συνιδιοκτησίας να αντιμετωπίζει όλες τις υποχρεώσεις (δικηγόρους, λογιστικά γραφεία κτλ.), θα μπορεί να προσλαμβάνει κάθε χρόνο 2 εποχιακούς φύλακες προκειμένου να φυλάσσουν τις περιουσίες μας στον κάμπο της Παιανίας από κλοπές – καταστροφές – την παράνομη βόσκηση κτλ.

Έχω όμως μια απορία.

Γιατί άραγε ο κύριος Δήμαρχος ενώ έχει πληρώσει ως όφειλε τις περισσότερες υποχρεώσεις του τώρα δεν δέχεται να τις ολοκληρώσει με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη των ακινήτων της Συνιδιοκτησίας;

Μήπως διότι δεν ανέχεται τις δημοκρατικές διαδικασίες που επικρατούν μεταξύ των μελών της δεκαμελούς;

Μήπως δεν γνωρίζει ότι όλοι έχουμε την προσωπικότητά μας και το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης άποψης; Διότι σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να είμαστε πρόβατα.

Τέλος ευχαριστώ τον κύριο Δήμαρχο για την μέχρι σήμερα οφειλόμενη οικονομική συνδρομή του, ευχαριστώ πολύ τον κύριο Μπουλμέτη για την βοήθεια που μας πρόσφερε για την τέλεση του έργου μας καθώς και για τις ενέργειές του που αφορούν την επικείμενη ψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία θα έχουμε την δυνατότητα να προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες πλήρους διάσωσής του Συνεταιρισμού και νόμιμης πλέον λειτουργείας του.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της δεκαμελούς επιτροπής για την συνδρομή τους στο έργο μας και ιδιαιτέρως τον κύριο Δημητράκη Σωκράτη διότι τους 2 από τους 3.5 μήνες λειτουργείας της αίθουσας εργάστηκε αόκνως για την ορθή και χωρίς προβλήματα λειτουργεία της.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κύριο Θρασύβουλο Γιαννακόπουλο για την οικειοθελή και αγώγκιστη γραμματειακή υποστήριξη. Και αφήνω τελευταίο τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού κυρίους Δάβαρη Δημήτριο και Πρίφτη Δημήτριο που τους ευχαριστώ για την συνεχή τους υποστήριξη στο έργο μας.

Κυρίες και κύριοι επειδή ο κύριος Σταμάτης Παναγιώτης προσωπικά μου είχε πει ότι προτίθεται το νέο Δ. Σ. να κάνει οικονομικό έλεγχο πράγμα το οποίο άκουσα ότι επιθυμεί και ο κύριος Δήμαρχος προτείνω να ψηφισθεί εάν βεβαίως το δεχθεί τώρα παρουσία σας και ο κύριος Δήμαρχος, η πρότασή μου δηλαδή να ζητήσουμε από κοινού και τα δύο Δ. Σ. οικονομικό έλεγχο από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με νόμο που υπάρχει από το 2013 για το διάστημα 2007 – 2017.

(Επί του θέματος παρά τις συνεχείς οχλήσεις ο κύριος Δήμαρχος δεν τοποθετήθηκε και υπήρξε σιωπηρή άρνηση από το σύνολο των παρευρισκομένων μελών της Γ. Σ.)

Ο Προεδρεύων της Δεκαμελούς Επιτροπής
Στάμου Γεώργιος