Τα οξυμένα προβλήματα των καταστημάτων μαζικής εστίασης της Αττικής φέρνει στη Βουλή, ο Νάσος Αθανασίου

Για τα σοβαρά προβλήματα της μαζικής εστίασης στην Αττική ενημέρωσαν τον βουλευτή Αν.Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Αθανασίου, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Σ.Α., κ. Ιωάννης Δαβερώνης (δεξιά) και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Χρήστος Γκόνος σε συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου, με την οποία ζητεί από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις στα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης στην Αττική, ιδίως μετά την επιδημία του κορωνοϊού.

Η αναφορά κατατέθηκε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Τουρισμού, μετά από συνάντηση του βουλευτή με το προεδρείο της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, που εκπροσωπεί χιλιάδες επιχειρήσεις στον χώρο της μαζικής εστίασης.

Οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτύρονται για υπερβολική φορολόγηση και αναιτιολόγητες επιβαρύνσεις, για καταχρηστικούς ελέγχους από πλειάδα δημοσίων υπηρεσιών, για υπέρμετρες χρεώσεις από εταιρείες μουσικών δικαιωμάτων, για έλλειψη τουριστικών προγραμμάτων προβολής του πολιτιστικού και του φυσικού περιβάλλοντος όλης της Αττικής, καθώς και για απουσία στήριξης του κλάδου μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ο Νάσος Αθανασίου με την αναφορά ζητά από τα αρμόδια υπουργεία τη λήψη μέτρων για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης από το ελληνικό κράτος, προκειμένου να επιβιώσουν.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης στην Αττική ζητούν μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση στο 6%, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, κεφάλαια επανεκκίνησης και ένταξη του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Τονίζουν επίσης, ότι χρειάζεται να μειωθούν οι επιβαρύνσεις από τις εταιρείες μουσικών δικαιωμάτων, αλλά και να εκπονηθούν προγράμματα προβολής του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος και προώθησης του τουρισμού στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική.