Στην αρχή της βλάβης συσκότιση παντού, το πρόβλημα παραμένει μόνο για τον οικισμό Πηγάδια Ανθούσας

Στο σκοτάδι παραμένει ο οικισμός Πηγάδια της δημοτικής ενότητας Ανθούσας περίπου 24 ώρες μετά την εμφάνιση σοβαρής βλάβης στο ηλεκτροδοτικό δίκτυο της περιοχής.

Σε πρώτο χρόνο η βλάβη αφορούσε περισσότερες γραμμές ηλεκτροδότησης, ειδικά τις περιοχές Παλλήνης, Γέρακα, Λαυρίου, Ραφήνας, Πικερμίου και Νέου Βοτζά, σταδιακά, όμως, τα προβλήματα περιορίζονταν και είναι ζήτημα χρόνου η πλήρης αποκατάσταση του δικτύου από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ.

Υπεύθυνη πηγή της ΔΕΔΔΗΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του “Ν” απέδωσε τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στα αλεξικέραυνα και στους μετασχηματιστές, απέφυγε όμως ευθέως να απαντήσει, γιατί από την εποχή της αναβάθμισης του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης (στον Άγιο Νικόλαο Κάντζας) οι βλάβες με παρατεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης είναι ιδιαίτερα συχνές.

άποια στιγμή θα πρέπει να γίνει ενδελεχής, αντικειμενική έρευνα με ζητούμενο τις συνέπειες λειτουργίας του ΚΥΤ (εκπομπές ακτινοβολίας) για την περιοχή της Παλλήνης. Κάποτε θα το μάθουμε!)