Ένα τόνο πρώϊμων κηπευτικών από την Ιεράπετρα παρέλαβε ο Δήμος Παλλήνης

Περίπου ένα τόνο πρώϊμων κηπευτικών προϊόντων -ντομάτες, αγγουράκια, μελιτζάνες και πιπεριές δύο τύπων- παρέλαβε σήμερα στις 8 το πρωί ο Δήμος Παλλήνης από την “αποστολή αλληλεγγύης” της Ιεράπετρας Λασηθίου Κρήτης. Τα προϊόντα παρέλαβε αυτοκίνητο του Δήμου παρόντων του Δημάρχου κ. Αθανασίου Ζούτσου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ειρήνης Κουνενάκη.

Αμφότεροι, συναντήθηκαν στην προκυμαία με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Αναστασάκη και τους εκπροσώπους των αγροτοπαραγωγών, τους οποίους και ευχαρίστησαν, εξαίροντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας που διακρίνει την πρωτοβουλία τους. Δοθείσης ευκαιρίας, ο κ. Α. Ζούτσος εξέφρασε στον συνάδελφό του από την Ιεράπετρα την αλληλεγγύη του προς τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της δημοτικής αρχής, των φορέων και των πολιτών της περιοχής που έχουν ως ζητούμενο την ακύρωση των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων εκπαιδευτικών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Παλλήνης, ότι

η Ιεράπετρα παράγει και προσφέρει στην εθνική οικονομία και για να βοηθήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, πρέπει να παραμείνει η ατμομηχανή στις εξαγωγές κηπευτικών. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και ευχόμαστε η φωνή τους να ακουστεί από την κυβέρνηση”

Τα προϊόντα που παραλήφθηκαν από το συνεργείο του Δήμου Παλλήνης θα διανεμηθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου (οδός Μιαούλη 28, Γέρακας) προς όλους τους πιστοποιημένους από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, δικαιούχους, αύριο, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, από ώρα 09.30 π.μ. ως και ώρα 15.000

Σημειώνεται ότι τα πρώϊμα κηπευτικά, εστάλησαν από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Φυτικής Παραγωγής, τα Δημοπρατήρια, τους Εμπόρους, τις Ομάδες Παραγωγών και Μεμονωμένους Παραγωγούς κηπευτικών της Ιεράπετρας, ήταν βάρους περίπου 20 τόνων, ξεφορτώθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με αποδέκτες 15 Κοινωνικά Παντοπωλεία αντίστοιχων Δήμων της Αττικής και μεταξύ αυτών, των Δήμων Παλλήνης και Μαρκοπούλου σε ότι αφορά την περιοχή της ανατολικής Αττικής.