Σωστή πρωτοβουλία του Δήμου Παιανίας για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα

Κοντά στους τετράποδους φίλους και με μέριμνα για την τροφή τους, τοποθετούνται ταΐστρες σε όλο το Δήμο Παιανίας και σε διαφορετικά σημεία στην Παιανία και τα Γλυκά Νερά.

Με τα πρόσφατα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και δεδομένου ότι ανέκυψε η ανάγκη λήψης ειδικής μέριμνας για τα αδέσποτα, αλλά και για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς των οποίων ορισμένοι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να φροντίσουν, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παιανίας ανέλαβε την ευθύνη τοποθέτησης ταϊστρών σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Ειδικότερα: με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ισίδωρου Μάδη και με τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Γιάννη Σαμωνά Ξύκη θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες 20 ειδικές ταΐστρες στην Παιανία και στα Γλυκά Νερά. Στον ανεφοδιασμό θα συνδράμουν και εθελοντές, για τους οποίους εκδόθηκε ειδικό έγγραφο από τον Δήμο, που θα φροντίζουν για την επάρκεια τροφής στις ταΐστρες για τους τετράποδους φίλους μας.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Παιανίας βρίσκεται δίπλα και στα δεσποζόμενα ζώα και τους ιδιοκτήτες τους. Εάν κάποιος/α συμπολίτη/ισσας με δεσποζόμενο ζώο χρειαστεί είτε να νοσηλευτεί είτε είναι σε κατάσταση καραντίνας στο σπίτι, ο Δήμος Παιανίας θα μεριμνήσει για την τροφή του. Απαραίτητη προϋπόθεση, το ζώο να είναι εμβολιασμένο και να διαθέτει το τσιπ.

Τις δύσκολες αυτές μέρες, όπου εξελίσσεται μία πρωτοφανής για όλους κατάσταση, ο Δήμος Παιανίας επεκτείνει την κοινωνική του συνεισφορά δείχνοντας αποδεδειγμένα την ευαισθησία του και το ενδιαφέρον του σε κάθε τομέα.