Π. Ασπραδάκης: “Παλλήνη, Γέρακας και Ανθούσα να συνδεθούν με Ψυτάλλεια”

Παντελής Ασπραδάκης

Ρηξικέλευθη πρωτοβουλία του βουλευτή Παντελή Ασπραδάκη στο ζήτημα της αποχέτευσης. Συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, του παρουσίασε με τρόπο κωδικοποιημένο και συνοπτικό την όλη διάσταση του προβλήματος και του ζήτησε, προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυστοκίες και να αμβλυνθούν οι όποιες αντιδράσεις, προκειμένου, Γέρακας, Παλλήνη και Ανθούσα να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης της Ψυτάλλειας! «Η επιλογή αυτή αποτελεί πλέον μονόδρομο, εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα….» δήλωσε προς τον υπουργό ο βουλευτής κ. Παντελής Ασπραδάκης, εφιστώντας του την ευθύνη, να αναληφθούν, επιτέλους, άμεσα, «οι ευθύνες έναντι των πολιτών αλλά και των συμφερόντων της χώρας, γιατί την εκκρεμότητα της αποχέτευσης την έχει πληρώσει με πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση…»

Ο κ. Π. Ασπραδάκης εκτιμάει, ότι η επιλογή της Ψυτάλλειας, που υπό προϋποθέσεις είναι απόλυτα εφικτή, δίνει συνολική λύση στο πρόβλημα, αφού Σπάτα-Αρτέμιδα «αποδεσμεύονται να προχωρήσουν μόνοι τους με επιλογή το ΚΕΛ Β. Μεσογείων (Πλατύ Χωράφι) και ομοίως Παλλήνη, Γέρακας και Ανθούσα προς την Ψυτάλλεια….»

Η πρωτοβουλία του κ. Π.Ασπραδάκη εισάγει το ζήτημα σε άλλη διάσταση και για όσους έχουν πλήρη αντίληψη όλων των πτυχών του προβλήματος, μάλλον, είναι η μόνη λύση που «αφυδατώνει» αντιδράσεις και τοπικιστικές «κορώνες» του ύφους, «θέλουμε ΚΕΛ για εμάς και όχι με όλους τους άλλους…»

Σύμφωνα με όσα περιήλθαν σε γνώση του «Ν», ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε τον συντοπίτη μας βουλευτή, ότι «η επιλογή αυτή υπό προϋποθέσεις μπορεί να υλοποιηθεί» συμφωνώντας μαζί του, «ότι έχει τα λιγότερα προβλήματα.»

  • Τον κ. υπουργό είδαν και οι εκπρόσωποι του Δήμου Σπάτων, συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Μάρκου και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μάρκου και Μαργέτης, οι οποίοι του έθεσαν υπόψη τις επεξεργασμένες απόψεις τους για το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων, θέτοντας ως πρωταρχική προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου, την διασφάλιση του περιβάλλοντος προς χάριν της τοπικής κοινωνίας.