Κατά της οριοθέτησης του Ρέματος Ραφηνας το Τοπικό Συμβούλιο Σπάτων-Αρτέμιδας

Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

Κατά της τμηματική οριοθέτησης του Ρέματος Ραφήνας τάχθηκε στην τελευταία συνεδρίασή του το Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας και με αυτή την αξιολόγηση –πρόκειται για γνωμοδοτική απόφαση κατά συνέπεια μη δεσμευτική- το θέμα πρόκειται να εισαχθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου. Η εν λόγω γνωμοδοτική απόφαση έχει ως αφετηρία της, την αιφνιδιαστική τροπή που πήρε το ζήτημα του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, μετά την γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας (Δ196/2011) επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος με θέμα, την Επικύρωση καθορισμού οριογραμμών τμήματος του ρέματος Ραφήνας στην περιοχή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Βορείων Μεσογείων του Δήμου Σπάτων- Αρτέμιδας. Με την εν λόγω γνωμοδοτική εισήγηση, το Προεδρικό Διάταγμα που είχε συνταχθεί από το ΥΠΕΚΑ κρίνεται ως μη νόμιμο, με το σκεπτικό, ότι δεν είχε προηγηθεί η έκδοση γνωμοδοτικής εισήγησης για την τμηματική οριοθέτηση του Ρέματος Ραφήνας εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας.

Χάριν της «ανάγκης» αυτής συνεδρίασε πριν λίγες ημέρες το Τοπικό Συμβούλιο και επίκειται αντίστοιχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων-Αρτέμιδας, σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου, έπρεπε να είχε συνεδριάσει ως και τις 26 Οκτωβρίου 2011, αλλά πως αυτό να συμβεί όταν η σχετική επιστολή του ΥΠΕΚΑ παραλήφθηκε από το Δήμο μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα!

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος Σπάτων & Αρτέμιδας κ. Χρ. Μάρκου συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Μάρκου και Μαργέτη καθώς και από τον βουλευτή Αττικής κ. Π. Ασπραδάκη, επισκέφθηκαν τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. (Σχετική αναφορά στην συνάντηση έγινε σε προγενέστερη ανάρτηση του «Ν»)