Περιοδεία της Ειρήνης Κουνενάκη στους οικισμούς της Παλλήνης με τις μεγαλύτερες καταστροφές

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης, “ΕΜΕΙΣ Η Πόλη μας” με την επικεφαλής της, Ειρήνη Κουνενάκη, επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές Ανθούσας, Νέας Παλληνης, Άγιου Αθανάσιου, Μάριζας και Δέσης του Δήμου Παλλήνης οι οποίες επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά.   

Τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολλούς πυρόπληκτους, να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής αποκορύφωμα της οποίας είναι τα δεκάδες καμένα σπίτια.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης

Οι άκαιρες δηλώσεις του Δημάρχου Παλλήνης στις τηλεοπτικές κάμερες τα μεσάνυχτα της Τρίτης 19 Ιουλίου, ότι «κανένα σπίτι δεν κινδυνεύει» δυστυχώς διαψεύστηκαν.
Η πραγματικότητα πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες είναι σκληρή και αδυσώπητη.
Μιλήσαμε με ανθρώπους απεγνωσμένους, εξαντλημένους, συγκινησιακά φορτισμένους, θυμωμένους.
Καμένες ζωές, δεκάδες τα κατεστραμμένα σπίτια, κόποι μιας ζωής, δεκάδες τα καμένα αυτοκίνητα, καταστροφή στο οικοσύστημα.
Αν και δεν είναι η ώρα για τον καταλογισμό των ευθυνών, είναι πολλά αυτά που πρέπει να ειπωθούν. Κι αυτό θα γίνει στην ώρα του.

Τώρα προέχει να δούμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας, των ανθρώπων που με κόπους μιας ζωής έφτιαξαν τα σπίτια τους για να στεγάσουν τα όνειρα τους και σήμερα έμειναν άστεγοι, τους μοναχικούς ανθρώπους που στέγαζαν τη μοναξιά τους σε μια μικρή καμαρούλα, τους ανθρώπους που χρειάζεται να στηρίξουμε για να πάνε οι ζωές τους παρακάτω….

Είμαστε δίπλα τους, θα δώσουμε με πείσμα τον αγώνα μας εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για να υποστηριχθούν οι ζωές τους…”