Προεγκρίθηκε η κατασκευή του Ιατρικού Πάρκου στην Παιανία σε έκταση 120 στρεμμάτων και στα όρια με το Δήμο Παλλήνης

Το ΚΕΣΥΠΟΘΑ στην τελευταία συνεδρίαση του, προενέκρινε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου, προϋπολογισμού 200 εκατ. € σε έκταση 120 στρεμμάτων εντός του Δήμου Παιανίας και σε εφαπτόμενα με το Δήμο Παλλήνης, όρια. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, “η προτεινόμενη επένδυση είναι εφικτή και υλοποιήσιμη” προφανώς, δίχως να συνυπολογίζεται η μελλοντική λειτουργία του Εμπορικού Πάρκου στο Κτήμα Καμπά και τον φόρτο κυκλοφοριακής κινητικότητας που θα προκληθεί στην ευρύτερη οικιστική περιοχή, δεδομένου ότι οι δύο επενδύσεις δεν απέχουν ιδιαίτερα πολύ η μία από την άλλη.

Η συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ έγινε υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη και σύμφωνα με την ανακοίνωση “συζητήθηκαν και επιλύθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα.”

Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου

Αναφορικά με τη φυσιογνωμία του έργου, πρόσφατη δήλωση του Διευθύνοντος Διευθύνων Συμβούλου  του Ομίλου Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου είναι αρκετά κατατοπιστική:

“Στην Παιανία φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών την πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα state of the art -τελευταία λέξη- της ιατρικής επιστήμης και στο πλαίσιο αυτού του πάρκου υπάρχει και η πρόβλεψη για τη στέγαση Ιατρικής Σχολής” επισημαίνοντας, όμως, ότι “το βασικό εμπόδιο που είναι το συνταγματικό, σε αυτή τη χρονική συγκυρία δεν το επιτρέπει…”

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλάνα του Ιατρικού Αθηνών για το ιατρικό πάρκο Παιανίας είναι προσδιορισμένα από 20ετίας κατά συνέπεια είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν παραμένουν τα ίδια.

Ποιές κατασκευές αναφέρονταν στην αρχική μελέτη

* Γενική νοσηλευτική μονάδα, δυναμικότητας 350 κλινών
* Μαιευτική – Γυναικολογική Μονάδα, δυναμικότητας 150 κλινών
* Μονάδα Θεραπείας και Αποκατάστασης, δυναμικότητας 100 κλινών
* Κέντρο Φυσικής Υγιεινής και Ανανέωσης, δυναμικότητας 50 κλινών
* Παιδιατρική Μονάδα, δυναμικότητας 100 κλινών
* Συνεδριακό κέντρο 1.000 θέσεων
* Επιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο
* Ξενοδοχειακή μονάδα, δυναμικότητας 70 κλινών, για τις ανάγκες των συγγενών των νοσηλευομένων

Φορέας της επένδυσης φέρεται η EUROSITE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Α.Ε., θυγατρική του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών.