Γιώργος Μπουλμπασάκος: «η υπόθεση REDS να πάει στον Εισαγγελέα….»

Στην υπόθεση διεκδίκησης της REDS ποσού 4.020.000 ευρώ από το Δήμο Παλλήνης –αφορά το τίμημα απαλλοτρίωσης 8,50 στρεμμάτων γης στο «Τρίγωνο Καμπά», αναφέρεται με έγγραφη παρέμβασή του, ο μέχρι πρότινος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της «Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας» κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Το πλήρες περιεχόμενο της παρέμβασης του κ. Γ. Μπουλμπασάκου έχει ως εξής:


«Δεν είναι μόνο ο λύκος κακός….

Είναι ζωτικής σημασίας για τους Δήμους να τους αποδοθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι και ολοι οφείλουμε να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες απο την ΚΕΔΕ.Υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει ολο το κοινωνικό κράτος που στηρίζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση και να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστος.

Για το Δήμο μας όμως υπάρχει ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα που απειλεί την βιωσιμότητά του και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Είναι το πρόβλημα με την REDS .Παρακολουθώντας κανείς τις δηλώσεις του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, την συνέντευξη του κ.Κωνσταντά σε τοπική εφημερίδα και την ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Δράσης για το ζήτημα REDS, εύκολα μπορεί να προτείνει το αυτονόητο:

Η υπόθεση REDS να πάει στον εισαγγελέα.

Οι υψηλοί τόνοι, τα υπονοούμενα, η πιθανή ύπαρξη δόλου- όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των εμπλεκομένων- δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Όμως, αν κάποιος με ψυχραιμία δει την σοβαρή αυτή κατάσταση που απειλεί να τινάξει τα οικονομικά του Δήμου στον αέρα, εύκολα διακρίνει όλες τις κακοδαιμονίες της Ελληνικής κοινωνίας που υπάρχουν τόσα χρόνια και ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Πελατειακές λογικές, λογικές ωχαδερφισμού, μετάθεση των προβλημάτων, ευθυνοφοβία και άλλα.

Δυστυχώς, όσοι εμπιστεύτηκαν την εταιρική ευθύνη της REDS, όσοι αδιαφόρησαν και δεν ασχολήθηκαν με το πρόβλημα –ενώ ήταν γνωστό- , όσοι μπορούσαν να αποτρέψουν έστω και μέρος αυτών των διεκδικήσεων της εταιρείας και δεν το έπραξαν και φυσικά όσοι χειρίστηκαν ως άμεσα εμπλεκόμενοι την υπόθεση, έχουν ευθύνες.

Το να προσπαθεί ο καθένας να αποσιωπήσει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και να μεταθέσει όλο το βάρος στους προηγούμενους ή και τους επόμενους θυμηδία μόνο προκαλεί και θλίψη.

Οι πολιτικές ευθύνες ολων των εμπλεκομένων είναι δεδομένες και αυτες θα αποδοθούν.Πάντως,η ενδεδειγμένη λύση ειναι να δημιουργηθεί από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ενα μέτωπο ενάντια στις διεκδικήσεις της REDS, ώστε να απαλλαγεί ο Δήμος από τις παράλογες απαιτήσεις της εν λόγω εταιρείας.

Το πώς ο Δήμος θα ανταποκριθεί καλύτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πρέπει να είναι ο οδηγός μας, και όχι οι επόμενες εκλογές και τα παιχνίδια εξουσίας στη δημοτική μας κονίστρα.

Ως πολίτες οφείλουμε να υπηρετούμε την πόλη και τις ανάγκες της.»

Γιώργος Μπουλμπασάκος
Μέλος της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας