Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, Άρης Βίτσιος

Άρης Βίτσιος

Υπάρχουν άνθρωποι στην Αυτοδιοίκηση που υπηρετούν έναν θεσμό. Και υπάρχουν εκείνοι που, με τη στάση και το ήθος τους, αναβαθμίζουν τον ίδιο τον θεσμό. Ο Άρης Βίτσιος απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, ανήκει αναμφίβολα στη δεύτερη κατηγορία.  

Μηχανολόγος Μηχανικός, στέλεχος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και αυτοδιοικητικός με εμπειρία σχεδόν τριών δεκαετιών, διαθέτει βαθιά γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των απαιτήσεών της.

Η πολυετής αυτή διαδρομή αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην άσκηση των καθηκόντων του ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, θέση στην οποία εξελέγη ομόφωνα το 2024, έχοντας ήδη διατελέσει Αντιπρόεδρος του ίδιου Σώματος το 2014 και το 2017.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτηρίστηκαν από θεσμική τάξη, ψυχραιμία και ουσιαστικό διάλογο.

Με πνεύμα συναίνεσης, νηφαλιότητα και τη γνωστή εύστροφη επιχειρηματολογία του, κατάφερνε να εκτονώνει τις εντάσεις, να κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να διασφαλίζει ότι ο δημόσιος διάλογος υπηρετούσε τον σκοπό του: την ανάπτυξη του Δήμου και το συμφέρον των πολιτών.

Η αξιοπρέπεια, η αμεροληψία και ο σεβασμός με τους οποίους αντιμετώπισε όλες τις δημοτικές παρατάξεις τού χάρισαν την εκτίμηση φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Δεν επιδίωξε ποτέ να πρωταγωνιστήσει· φρόντισε, όμως, να πρωταγωνιστεί ο θεσμός που εκπροσωπούσε.

Δεν είναι τυχαίο ότι, κατά την κρίση πολλών αυτοδιοικητικών και πολιτών, ο Άρης Βίτσιος θεωρείται ως ο κορυφαίος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2010 μέχρι σήμερα, από τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου Παλλήνης με τη συνένωση της Ανθούσας, της Παλλήνης και του Γέρακα.

Η προσφορά του αφήνει ένα ισχυρό θεσμικό αποτύπωμα και μια πολύτιμη παρακαταθήκη πολιτικού πολιτισμού.

Άλλωστε, η ποιότητα της δημοκρατίας δεν μετριέται μόνο από τις αποφάσεις που λαμβάνονται, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο αυτές συζητούνται. Και σε αυτό, ο Άρης Βίτσιος έθεσε έναν πήχη που δύσκολα ξεπερνιέται.

Ευχής, έργον, ο Στέφανος Σταυρινούδης που χθες διαδέχθηκε τον Άρη Βίτσιο στο αξίωμα του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Παλλήνης να εξελιχθεί στα βήματα του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.