Παραδόθηκαν σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου 200 τάμπλετς, μάσκες και θερμόμετρα πυρετού υπερύθρων

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς

Παραδόθηκαν από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου στους διευθυντές των σχολικών μονάδων των Λυκείων οι πιστοποιημένες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες για τους μαθητές, τους καθηγητές και το προσωπικό καθαριότητας, θερμόμετρα υπερύθρων και το υλικό της ενημερωτικής καμπάνιας στα σχολεία για τους μαθητές, ενόψει της επαναλειτουργίας τους, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολούθησε ενημέρωση – συζήτηση για το σύνολο των μέτρων, αλλά και επί μέρους ζητημάτων των σχολικών μονάδων μεταξύ του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς, του προέδρου της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Π. Γαβριήλ των αντιδημάρχων Παιδείας και Επικοινωνίας, κκ Α. Βασιλόπουλου και Χρήστου Τσεμπέρη και των παρισταμένων διευθυντών.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Επικοινωνίας, κ.κ Α. Βασιλόπουλος και Χρήστος Τσεμπέρης και τρίτος από δεξιά ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Π. Γαβριήλ.

Αναλύθηκαν όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις του Δήμου, όπως η έγκαιρη τοποθέτηση επιτοίχιων αντισηπτικών σε κάθε σχολική αίθουσα από το Μάρτιο, η παραχώρηση των 200 τάμπλετς για τις ανάγκες των μαθητών, οι απολυμάνσεις που έχουν ήδη γίνει αλλά και ο προγραμματισμός για τον κύκλο που θα γίνει πριν το άνοιγμα των σχολείων σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς και ο επόμενος κύκλος τακτικών απολυμάνσεων, αλλά και το πρόγραμμα καθαριότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του τηλεφωνικού Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, στο “Φίλιππος Καβουνίδης”, συνεχίζει τη λειτουργία του και αυτονόητα είναι στη διάθεση καθηγητών ή γονέων που θα διαπιστώσουν ενδεχόμενο πρόβλημα, αλλά και μαθητών για παροχή συμβουλευτικής και στήριξης, όπου και εάν κριθεί αναγκαίο.

«Είναι αυτονόητη υποχρέωση του κάθε Δήμου να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών , υποχρέωση που γίνεται ιερό καθήκον όταν η συζήτηση φτάνει στην εκπαίδευση και τα παιδιά μας, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. Ο Δήμος μας λειτούργησε με σχέδιο, προγραμματισμό, ταχύτητα, με αυταπάρνηση υπαλλήλων και υπηρεσιών, πολλές φορές πέρα και πάνω από τις αντικειμενικές του δυνάμεις και αυτήν την περίοδο, λέγοντας από την πρώτη στιγμή ότι «κανένας δεν είναι μόνος του στην Πόλη μας. Είμαστε μια οικογένεια». Και έτσι θα συνεχίσουμε», είπε μεταξύ άλλων μετά τη λήξη της παρουσίασης ο κος Μπουρνούς.

Ο κος Γαβριήλ περιέγραψε αναλυτικά τα μέτρα και τις δράσεις της Σχολικής Επιτροπής και υπογράμμισε με έμφαση ότι ενωμένοι σαν σύνολο θα συνεχίσουμε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της να λαμβάνουμε ό,τι μέτρο κριθεί απαραίτητο.

Μέχρι, σήμερα, Παρασκευή, 8 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή και των υπολοίπων μασκών ανά σχολική μονάδα και στα Γυμνάσια και τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.