Οι Δήμαρχοι Παιανίας & Σπάτων-Αρτέμιδος εγκαλούν τον Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής για τις δηλώσεις του περί “ναρκωτικών”

Η δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, ότι «οι νέοι από τα Σπάτα, τα Γλυκά Νερά, την Παιανία, το Χαλάνδρι» που συγκεντρώνονται τις βραδινές ώρες στην κεντρική πλατεία της πόλης, «την μετέτρεψαν σε άβατο» συνδέοντας την παρουσία τους εκεί με χρήση ναρκωτικών ουσιών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Δημάρχων Παιανίας και Σπάτων-Αρτέμιδος οι οποίοι, με κοινή δήλωση, τον καλούν να ανακαλέσει όσα είπε.

Η κοινή δήλωση των Δημάρχων, Ισίδ. Μάδη & Δημήτρη Μάρκου

Τα όσα τα τελευταία 24ωρα διαδραματίζονται στην Αγία Παρασκευή μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν σε κάθε υπεύθυνο πολίτη. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για την μετακύλιση όποιων ευθυνών αλλού.

Η δήλωση του συναδέλφου δημάρχου Αγίας Παρασκευής για εμπλοκή ατόμων από την Παιανία, τα Γλυκά Νερά και τα Σπάτα στο υπαίθριο πάρτι αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη πολύ περισσότερο που επιχειρείται και σύνδεσή τους με τον κόσμο των ναρκωτικών ουσιών.

Ο κ. Ζορμπάς υποθέτουμε ότι έχει τα στοιχεία εκείνα που στοιχειοθετούν τα λεγόμενα του και τα έχει καταθέσει ήδη στις αστυνομικές αρχές.

Σε κάθε άλλη περίπτωση οφείλει να ανακαλέσει. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να στοχοποιηθούν οι πολίτες των Δήμων Παιανίας και Σπάτων – Αρτέμιδος.

Οι Δήμαρχοι
Παιανίας Σπάτων – Αρτέμιδος
Ισίδωρος Μάδης Δημήτρης Μάρκου

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά η οποία αναρτήθηκε από τον ίδιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παράλληλα μεταδόθηκε από κεντρικά μέσα ενημέρωσης.

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: «είναι ωραία η πλατεία μας ή έχουμε καλή πραμάτεια…;

«Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδώ και πολλά χρόνια. Η συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν .

Είχαμε μέχρι πρότινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο .

Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές, Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας.

Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτεια;

Μάλλον το δεύτερο. Χθες και σήμερα μετά από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικών μέσων, με τη λήξη της καραντίνας, μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα!!!

Η πόλη μας , η Αγία Παρασκευή , στο θέμα κρουσμάτων κορωνοιού είναι «καθαρή», δηλαδή είχαμε ελάχιστα κρούσματα .

Τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοϊού. Κάποιοι ίσως θεωρούν, ότι ως δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα που εκ του νόμου, οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία από την μεταδοτικότητα της πανδημίας.

Βέβαια η αστυνομία δε περίμενε από μένα να ενημερωθεί, ήταν ήδη ενήμερη από δεκάδες παροικούντες πέριξ της πλατείας.

Σήμερα λοιπόν η αστυνομία πήγε στην πλατεία, για να περιφρουρήσει την πόλη, από την παραβατικότητα.

Είμαι υποχρεωμένος, εκ της θέσεως μου να ζητήσω αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας , από την ευρύτατη διακίνηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορωνοιού.

Όσον αφορά για τις απειλές που δέχομαι από κάποιους , μία απάντηση και μόνο…. αν φοβόμουν θα καθόμουνα σπίτι μου.

Οφείλω να προστατέψω την πόλη που με εξέλεξε δήμαρχο και θα το κάνω με οποιοδήποτε κόστος.

Περιμένω αύριο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τα προβλήματα της συγκεκριμένης πλατείας και της ευρύτερης περιοχής.»