Νεότερα για τα αίτια δολοφονίας του 65χρονου στην Αρτέμιδα Δήμου Σπάτων

Σκότωσε τον 65χρονο ομοεθνή του, με μία… κλωτσιά στο κεφάλι, για ένα χρέος μόλις 130 ευρώ! Είχε ανάγκη τα χρήματα γιατί θα γεννούσε η γυναίκα του, υποστήριξε ο δράστης.

Το ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε την Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, στην αυλή του σπιτιού του θύματος στην περιοχή Πηγάδι της Αρτέμιδας.

Ο 34χρονος που διέμενε σε κοντινή απόσταση και γνώριζε το θύμα, τον επισκέφθηκε εκείνο το απόγευμα, ζητώντας για ακόμη μία φορά τα 130 ευρώ που του χρωστούσε ο 65χρονος.

Η έντονη λογομαχία, δυστυχώς, είχε δραματική κατάληξη. Ο δράστης γρονθοκόπησε τον 65χρονο ομοεθνή του και όταν εκείνος τον κλώτσησε στο κεφάλι.

Ο 34χρονος μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή, ενώ το θύμα εντοπίστηκε από περίοικους, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο.

Ο 65χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία. Από την νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι αιτία θανάτου ήταν οι κακώσεις στο κεφάλι του θύματος από τα λακτίσματα του δράστη.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, συλλέγοντας στοιχεία και μαρτυρίες, εξακρίβωσαν ότι δράστης ήταν ο 34χρονος από την Αλβανία, και κίνητρο του εγκλήματος οι μηδαμινές προσωπικές και οικονομικές διαφορές που είχαν κατηγορούμενος και θύμα.

Κομβική ήταν η κατάθεση του γιου του θύματος για το τι του είπε ο δράστης σε σχέση με το οφειλόμενο ποσό: “Αν ο πατέρας σου δεν μου δώσει τα χρήματα, πες του ότι θα του σπάσω τα κόκαλα”.

Η κατάθεση του 34χρονου σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, φέρεται να τεκμηρίωσαν την ενοχή του. Όπως ισχυρίστηκε ο 34χρονος, χρειαζόταν τα χρήματα, καθώς η γυναίκα του ήταν έγκυος και μάλιστα θα γεννούσε.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης έγινε πατέρας την ημέρα που οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν ως δράστη της ανθρωποκτονίας.